Startpagina Hors-texte

Pellon Group

Leestijd : 1 min

“Pellon Group werd in 1966 opgericht door drie broers uit het Finse Takala die varkens hielden. Vandaag staat de tweede en derde generatie aan het roer van dit familiebedrijf”, vertelt verkoopsverantwoordelijke Harri Muilu.

Alles automatisch

De broers zochten indertijd vooral naar manieren om hun eigenbedrijfsvoering te vergemakkelijken. Automatische voeder- en mestverwijderingssystemen zijn nog steeds dé focus van het bedrijf. “Voor ons is dat de weg naar productiewinst, kostenbesparing en meer dierenwelzijn”, legt de heer Muilu uit.

Expertise nodig

Het bedrijf boogt op zijn langdurige samenwerking met onderzoeksinstituten en universiteiten. De systemen zijn vaak modulair opgebouwd, waardoor een installatie op maat mogelijk is. “Onze producten vragen de nodige expertise”, beaamt de heer Muilu. “Daarom zijn onze dealers eerder kleine, gespecialiseerde bedrijven.” In de Benelux opereert Pellon Group via SAC Nederland.

Mestverwerking

In 2014 viel de Manure Master, een systeem voor mestverwijdering, nog in de prijzen op Eurotier. Een nieuwigheid is de Bio Sampo, een installatie die varkensmest scheidt in een fosforarme en een fosforrijke fractie.

Op het varkensbedrijf van Mika was naast een automatisch systeem voor vloeibare voeding ook een warmtewisselingssysteem van Pellon Group aanwezig. “Met dit soort systeem recupereer je de warmte uit de varkensmest, en realiseer je een lagere uitstoot. Dat zou het makkelijker moeten maken om een vergunning te krijgen”, suggereert de heer Muilu.

Lees ook in Hors-texte

Meer artikelen bekijken