Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe smalspoortractoren bij Deutz-Fahr

Deutz-Fahr presenteert de nieuwe 5080 DF/DS/DV Ecoline-serie smalspoortractoren, met breedtes tussen de 1,15 en 1,65 m voor inzet in wijn-, fruit- en boomgaarden.

Leestijd : 2 min

Alle modellen van de serie zijn verkrijgbaar in zowel een 4 stijlencabine als een platformversie met opklapbare ROPS-veiligheidsbeugel. De cabines van de 5080 DF/DS/DV Ecoline-modellen zijn verkrijgbaar in 3 verschillende breedtes en wielkastafmetingen. Daarnaast is de maximale doorrijhoogte beperkt tot minder dan 2,5 m.

FARMotion 35

De 5080 DF/DS/DV Ecoline-modellen zijn uitgerust met de moderne FARMotion 35-motor, die een verdere verbetering van de prestaties en de brandstofefficiëntie mogelijk maakt in het vermogensbereik van 91 tot 126 pk. Hij biedt een hydraulische en automatische klepspelingsregeling, minimale onderhoudsvereisten, een nominaal toerental van slechts 2.200 tpm en onderhoudsintervallen die zijn verlengd tot 600 uur.

Transmissiekeuze

De 5080 DF/DS/DV Ecoline-modellen kunnen worden uitgerust met volledig mechanische of Powershift-transmissies, met mechanische of hydraulische omkeerschakeling. De transmissie is uit te rusten met een efficiënte 30+15 -variant met een splitterversnelling (verdubbeling van de verhoudingen in de voorwaartse versnelling) tot 45+45 - versnellingen met 3 Powershift-trappen. De versies met hydraulische omkeerschakeling bieden ook de functies Stop&Go en ComfortClutch. Alle versies halen 40 km/uur en de modellen DF en DS Ecoline bereiken dit al bij een gereduceerd toerental.

In alle versies heeft de aftakas een progressief ingeschakelde elektrohydraulische koppeling met een 540 en 540ECO-aftakastoerental. Als optie is een extra 1000 tpm frontaftakas of rij-afhankelijke aftakas verkrijgbaar.

Hydraulica

Het hydraulische systeem omvat standaard 2 hydraulische pompen: de hoofdpomp van 54 l/min (of 64 l/min. als optie) is bestemd voor de hefinrichting en de hydrauliekventielen, terwijl de secundaire pomp, met een debiet tot 45 l/min (afhankelijk van de configuratie van de trekker), de stuurinrichting voedt.

Aan de achterzijde zijn standaard 3 dubbelwerkende hydrauliekventielen gemonteerd met doorstroomregeling en een vrije retourleiding, die in het midden kan worden gedupliceerd met 4 aansluitingen. De achterhef bereikt tot 2.800 kg hefvermogen op de 5 DF Ecoline en 2.600 kg op de andere versies. In alle gevallen is de achterhef beschikbaar met zowel mechanische als elektronische bediening, inclusief bediening op het achterspatbord in het laatste geval. Hydraulische stabilisatoren en een fronthef met een hefvermogen van 1.500 kg zijn als optie verkrijgbaar.

Elektrohydraulische bediening van het inschakelen van de voorwielaandrijving en 100 % sperdifferentieel zijn standaard (en kunnen als optie automatisch worden in- en uitgeschakeld), evenals echte vierwielremmen met interne remschijven op alle 4 de wielen. Naast de klassieke robuuste pendelvooras is er ook een hydropneumatische adaptieve voorasvering met onafhankelijke armen, die de prestaties optimaliseert, afhankelijk van de rijsnelheid en de stuurhoek. Specifieke sensoren en een speciale Electronic Control Unit (ECU) maken het mogelijk om een geavanceerd dynamisch gedrag te bereiken dat zorgt voor een uitzonderlijke rijstabiliteit en rijcomfort, zowel in het veld als op de weg.

Deutz-Fahr

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken