Startpagina Bedrijfsnieuws

Drie nieuwe Grimme Prios aardappelpootmachines uitgeleverd

Van Eijzeren Mechanisatie uit Borssele (NL) heeft afgelopen voorjaar 3 van de eerste Grimme Prios 440-pootmachines mogen uitleveren.

Leestijd : 1 min

Grimme ging terug naar de tekentafel en heeft de pootmachine van begin af aan opnieuw ontwikkeld. Wat direct opvalt aan de pootmachine, is aan de achterkant te vinden: een ‘hybride-rugvorminrichting’.

De hybride rugvorminrichting combineert de voordelen van de klassieke aanaardkap met die van kooirollen. Daardoor kan een rug met stabiele en gladde rugflanken en een kruimelige rugkroon gecreëerd worden. Bovendien wordt de optimale aanpassing van de rugopbouw aan bestaande bodemomstandigheden mogelijk gemaakt, waardoor ook in de zware Zeeuwse klei een mooi resultaat wordt behaald.

Aan de hand van applicatiekaarten kunnen tot 2 taken tegelijkertijd plaatsspecifiek aangestuurd worden. Zo kunnen bijvoorbeeld de pootafstand en de kunstmestdosering, op basis van een betreffende applicatiekaart, gereguleerd worden.

Ook blijft de machine met 3,5 ton pootgoedbunker binnen de 3 m transportbreedte.

Van Eijzeren Mechanisatie

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Europese Commissie wil glyfosaat 10 jaar langer vergunnen

Milieu De Europese Commissie stelt de EU-landen voor om de vergunning van glyfosaat, het actieve bestanddeel van de veelbesproken onkruidverdelger Roundup, met 10 jaar te verlengen. Op 22 september wordt het voorstel voor het eerst formeel besproken door de lidstaten, in oktober wordt er gestemd. Het Belgische standpunt moet nog worden bepaald.
Meer artikelen bekijken