Startpagina Actueel

Vlaanderen zoekt win-winprojecten voor landbouw en natuur

De Vlaamse overheid lanceert net als vorig jaar de projectoproep ‘Landbouw-Natuur, op zoek naar een win-win’. Tot en met 5 oktober kunnen organisaties, verenigingen en bedrijven een aanvraag indienen. Vier geselecteerde projecten krijgen een subsidie van maximaal 20.000 euro.

Leestijd : 1 min

Voor minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) moeten de projecten (klik hier voor de projectwebsite) bijdragen tot het ontwikkelen van leefbare, rendabele landbouwpraktijken die ook de natuur in het landbouwgebied ten goede komen.

“Vanop het terrein weten we dat er goede samenwerkingen zijn tussen natuurbeheerders en landbouwers”, aldus Demir. “De tegenstelling tussen de 2 die vandaag de dag vaak wordt gemaakt moet dus op de schop.”

Op 19 oktober dit jaar worden 4 projecten geselecteerd door het Vlaams departement Omgeving, het departement Landbouw en Visserij, de Vlaamse Landmaatschappij en het agentschap Natuur en Bos. Ze krijgen een subsidie van maximaal 20.000 euro, mogen starten vanaf 1 januari 2024 en hoogstens 2 jaar duren.

Belga

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken