Startpagina Actueel

Céline Van Kerschaver nieuwe internationaal vertegenwoordiger Groene Kring

Céline Van Kerschaver uit Maldegem werd dinsdagavond verkozen tot Internationaal Vertegenwoordiger van Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers in Vlaanderen en Oost-België. Céline volgt Jannes Maes op die in juli werd verkozen tot voorzitter van CEJA, de Europese koepel voor jonge land- en tuinbouwers. Céline zet hierbij haar eerste internationale stappen in de belangenverdediging voor jonge land- en tuinbouwers.

Leestijd : 2 min

Als internationaal vertegenwoordiger van Groene Kring zal Céline het Europees landbouwbeleid opvolgen en zal ze de stem van onze jonge land- en tuinbouwers verdedigen binnen voornamelijk CEJA, de Europese koepel voor jonge land- en tuinbouwers die de komende twee jaar geleid wordt door Jannes Maes.

Céline is 23 jaar en fiere boerendochter. Ze groeide op op het varkens- en melkveebedrijf van haar ouders in Maldegem (Oost-Vlaanderen) en schrijft momenteel aan een doctoraat aan de Universiteit van Gent. Binnen Groene Kring was ze reeds lid van de provinciale kern van Groene Kring Oost-Vlaanderen en de werkgroep dierlijke veredeling.

Céline: “Als internationaal vertegenwoordiger wil ik in de eerste plaats bruggen bouwen tussen Brussel en de leden van Groene Kring. Ik wil ervoor zorgen dat al onze leden weten wat er op het internationale en Europese niveau wordt besproken en wens ook hun opmerkingen en vragen ter harte te nemen. Op die manier hoop ik de internationale stem van alle jonge land- en tuinbouwers te laten horen.”

Giel Boey, voorzitter Groene Kring : “Als vereniging voor jonge land- en tuinbouwers moeten we blijven inzetten op de internationale stem van jonge boeren. In de aanloop naar 2020 is een sterke Europese vertegenwoordiging cruciaal. Groene Kring is dan ook trots om met Céline opnieuw een sterke jonge land- en tuinbouwster haar eerste internationale beleidsstappen te laten zetten.”

Groene Kring

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken