Startpagina Granen

Vernieuwde LCG-website met rassentool voor graantelers

Het Landbouwcentrum Granen Vlaanderen is een gekende waarde voor Vlaamse akkerbouwers. LCG verenigt onderzoek van meerdere proefcentra en publiceert betrouwbare en onafhankelijke resultaten die telers helpen bij onder andere hun rassenkeuze en ziektebestrijding. Akkerbouw is de laatste jaren sterk gemoderniseerd. LCG evolueert mee en stak www.lcg.be in een nieuw jasje. De interactieve rassenkeuzetool is de grootste vernieuwing.

Leestijd : 2 min

Op www.lcg.be kunnen telers nu nog makkelijker info vinden over granen en eiwitgewassen. “Om akkerbouwers beter bij te staan kozen we voor een gebruiksvriendelijkere website met zowel informatieve pagina’s als praktische tools”, vertelt Bram Vervisch, coördinator van LCG. Hij heeft een duidelijke visie voor de toekomst. “De vernieuwde website weerspiegelt het streven van LCG om de akkerbouwsector nog meer en beter te ondersteunen met gerichte advies- en dienstverlening”, gaat Bram verder.

Interactieve rassenkeuzetool

Alle informatie die eerder op de website te vinden was, is nu toegankelijker aangeboden. Ook de tools zoals het ziektemodel EPIPRE of het voorspellingsmodel voor graanhaantjes blijven beschikbaar. Een belangrijke uitbreiding is de interactieve rassenkeuzetool.

Eerst kiest de teler een regio, vervolgens een onderwerp. Zo kan hij informatie op maat opvragen. Dit gaat van opbrengstgegevens en ziektetolerantie, opbrengst- en kwaliteitsparameters tot gegevens van ziektetolerantie van de variëteiten.

Actuele informatie

Akkerbouwers, onderzoekers en andere geïnteresseerden hebben toegang tot heel wat artikels en rapporten over graan- en eiwitgewassen. Thema’s die aan bod komen zijn: rassenresultaten, bemestingsadviezen, ziektebestrijding, onkruidbeheersing en plagen. Ook alle recente onderzoeksresultaten zijn raadpleegbaar op de website.

De agenda geeft een overzicht van de geplande evenementen en studiedagen van LCG en zijn partners.

Wie helemaal up-to-date wil blijven, schrijft zich in voor de LCG-nieuwsbrief. Tijdens het groeiseizoen voert het Landbouwcentrum Granen Vlaanderen op een netwerk van percelen verschillende waarnemingen uit. Via de nieuwsbrief krijgen akkerbouwers advies en waarschuwingsberichten over onder andere ziekten, plagen en bemesting.

Wat is LCG?

De taak van het Landbouwcentrum Granen Vlaanderen omvat, enerzijds het uitvoeren van demonstratieproeven en anderzijds het organiseren van voorlichting. LCG voert wetenschappelijke veldproeven uit rond rassenkeuze, ziektebestrijding, insectenbestrijding, gebruik van groeiregulatoren en teelttechniek in het algemeen.

Lees ook in Granen

Biowanze schept duidelijkheid over herkomst van tarwe

Granen Biowanze wilt duidelijkheid scheppen over foutieve informatie die circuleert over de herkomst van tarwe die ze in hun vestiging in Wanze gebruiken. Hierom informeerden ze landbouworganisaties en pers met een informatiedocument midden april.
Meer artikelen bekijken