Startpagina Partner content

Jumping Mechelen 2023 - Het hippisch eindejaarsfeest

Partner content - Hou je van gezelligheid en spektakel, dan moet je dit jaar zeker naar de Nekkerhal afzakken. Met niet minder dan 3 wereldbekers in de spannendste hippische disciplines (jumping, dressuur en mennen), dompelen we onze bezoekers onder in de internationale topsport.

Leestijd : 3 min

Laat je betoveren door indrukwekkende shows die de magie van de paardenwereld tot leven brengen. Struin rond in ons gezellige kerstdorp waar unieke winkeltjes hun schatten onthullen. Verwen je smaakpapillen met culinaire verrassingen. En bovenal: geniet van elkaars gezelschap.

Dit jaar nog meer show en ambiance

Elk jaar staat er ook een speciale showproef op het programma waarin onze populairste topruiters volledig uit hun comfortzone stappen om hun fans op knotsgekke manieren te entertainen. Maar nooit eerder gingen ze zo ver. Over enkele weken ruilen ze hun witte rijbroeken in voor chaps, cowboy boots en bandanas. Want ze gaan de strijd aan in een echte barrelrace. Daarbij galopperen de deelnemers razendsnel door de piste terwijl ze hun paarden zo snel en kort mogelijk rond een aantal tonnen navigeren. Puur spektakel wordt het  … en natuurlijk hoort daar ook een onvergetelijke act bij.

Spektakelfans zullen dit jaar trouwens niet enkel smullen van de Fancy Dress Meets Western-competitie die plaatsvindt op 28 december, want tussen Kerst en Nieuw staan er heel wat shows op het programma in de Nekkerhal. Jumping Mechelen wist onder andere de immens populaire Santi Serra Camps naar België te halen. Zijn Sercam-shows worden wereldwijd bejubeld als toonbeeld van harmonie tussen mens en paard. Bovendien brengt hij ook zijn valken mee naar Mechelen. Dat belooft …

JM Kids Day

Santi kan je dagelijks aan het werk zien op de Kerstjumping, ook al op dag één tijdens de JM Kids Day (26 december). Naar goede gewoonte krijgt de jeugd vrijspel op de openingsdag van Jumping Mechelen. Met een optreden van de KetnetBand, een clinic van Kristy Snepvangers, diverse dans- en trick riding acts en leuke pony games wordt dit een onvergetelijke dag voor jonge paardenfans en hun ouders of grootouders. Maar dat is nog niet alles. De kids kunnen hun creativiteit de vrije loop laten tijdens het knutselen, zich omtoveren tot hun favoriete figuren met grime en tattoos. Wie wil bijleren over paarden mag zeker enkele leerrijke demo’s niet missen. En voor de avontuurlijke zielen zijn er ponyritjes voorzien; Ook staan er geweldige animatoren klaar om ervoor te zorgen dat de kids een onvergetelijke dag vol ponyplezier beleven.

JM Feest

Enkele uurtjes later die dag mogen de party animals het overnemen van de kids. Dan is het tijd voor JM Feest, een indoor ambiancefestival met bierstandjes en een gi-gan-ti-sche dansvloer. Entertainers van dienst zijn Swoop, 2Fabiola, De Romeo’s én Willy Sommers. DJ Drezz staat na de optredens klaar om jullie duizenden feestbeesten de nacht in te laten gaan. Alle remmen los!

De Ministeeple Race: kerstplezier met pony’s

En als al die showbeesten je niet kunnen overtuigen, komt Jumping Mechelen met het echte zware geschut: De ministeeple race. Superschattige pony’s in kerstoutfit die samen met hun verbluffende ruitertjes dagelijks om ter snelste door de Christmas Arena scheren. Zij zijn al decennia lang misschien wel de grootste sterren van Vlaanderens Kerstjumping.

 

Meer info: www.jumping-mechelen.com

Meest gelezen