Startpagina Akkerbouw

Werkzame stof triflusulfuron-methyl verdwijnt van de markt

De Europese Commissie heeft geen verlenging verleend voor de werkzame stof triflusulfuron-methyl. Deze actieve stof is aanwezig in tal van gewasbeschermingsmiddelen. 2024 is dus het laatste seizoen waarbij deze ingezet kunnen worden.

Leestijd : 1 min

De Europese Commissie heeft op 16 november de uitvoeringsverordening 2023/2513 gepubliceerd. Dit document verklaart de niet-verlenging van de goedkeuring van de werkzame stof ‘Triflusulfuron-methyl’. Deze actieve stof is aanwezig in de middelen Safari, Safari Duoactive, Shiro, Shiro 500, Debut Duoactive en Triflutec 500.

De goedkeuring van trisulfuron-methyl wordt dus niet vernieuwd. De goedkeuring van de actieve stof op Europees niveau eindigt op 31 december 2023. De uiterste datum voor het op de markt brengen van producten die triflusulfuron-methyl bevatten is 20 februari 2024, de uiterste datum voor de verkoop door verdelers is 30 juni 2024 en de uiterste gebruiksdatum is 20 augustus 2024.

België kan beslissen om de door Europa bepaalde periode in te korten, dit wil zeggen de hierboven vermelde termijn vervroegen.

KBIVB

Lees ook in Akkerbouw

Meer artikelen bekijken