Startpagina Bedrijfsnieuws

Milcobel verhoogt standaard melkprijs opnieuw met 2 euro

Na een stijging met 1 euro/100 l in november rond zuivelverwerker Milcobel het jaar af met een nieuwe verhoging van de standaard melkprijs met 2 euro. Hierdoor ligt de nieuwe melkprijs op 38 euro/100 l.

Leestijd : 2 min

De Raad van Bestuur van Milcobel besliste tijdens haar vergadering van 19 december over de melkprijs voor december. Milcobel zal voor de lopende leveringen van december een standaard melkprijs hanteren van 38,00 euro/100 l. Dat betekent een verhoging met 2 euro/100 l ten opzichte van de standaard melkprijs van november 2023.

Dit komt overeen met een reëel uitbetaalde melkprijs van 42,17 euro/100 l voor een bedrijf met een vetgehalte van 43 g/l, een eiwitgehalte van 35 g/l en maximale premies voor kwaliteit, duurzaamheid en hoeveelheid. De vet- en eiwitprijs voor december bedraagt 5 euro/kg.

Zuivelmarkten evolueren positief

De zuivelcoöperatie stelt in haar maandelijks bericht vast dat de zuivelnoteringen hun opwaartse beweging verderzetten. “Het Milcobel-team levert forse inspanningen om deze prijsstijgingen ook voor het komende kwartaal uit de markt te kunnen halen. Dit uiteraard ten gunste van de melkprijs voor de leden-coöperanten.”

Milcobel hoopt dat deze positieve trend zich ook in 2024 blijft doorzetten en durft te hopen op een schitterend zuiveljaar. De start van 2024 staat alvast in het teken van de opstart van de productie en levering van weiproteïne concentraat (WPC80) in een partnership met Arla Foods Ingredients. Het voltallige team in de mozzarellafabriek te Langemark is alvast tevreden dat dit project, na een intensief voorbereidingsjaar, perfect op schema zit voor effectieve uitrol.

AV

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken