Startpagina Bedrijfsnieuws

Tractocenter Belgium nieuwe verdeler Mc Cormick en Landini

Argo Tractors France & Belgium besliste eerder dit jaar om een McCormick ‘Tracto Center’ te installeren bij een bestaande Belgische landbouwmachineverdeler, namelijk Mortier-Agri.

Leestijd : 1 min

Jean-Luc Fernandez, Managing Director van Argo Tractors France & Belgium, gaat in tegen de huidige trend waarbij ‘superconcessies’ worden gecreëerd die inspelen op de wensen van full-liner-merken. Hij geeft vorm aan zijn plan om het netwerk te regionaliseren met de vorming van ‘Tractocentra’.

De voorbije 2 jaren werden er zo in Frankrijk verschillende centra opgericht. Dit houdt in dat de vaardigheden van elke verdeler in een bepaald gebied worden versterkt. Dit kan gaan over de verkoop van nieuwe tractoren, maar ook over gecertificeerde gebruikte tractoren, naverkoopdiensten bij dealers, kredietverlening, enzomeer. Het gaat hierbij om de Italiaanse merken Mc Cormick en Landini (Argo Tractors).

Het Tractor Center Belgium wordt ondergebracht bij Mortier-Agri in Gistel, op enkele kilometer ten westen van Brugge. Bernard Mortier en zijn vrouw Karen runnen dit familiebedrijf, dat meer dan 35 jaar terug werd opgericht. Zij zijn zeer actief in de verkoop van gebruikte maaidorsers.

Tim Decoster

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken