Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe elektrisch aangedreven verticale voermengwagen

Na de presentatie vorig jaar van de volledig elektrische, batterij aangedreven e-Primus-voermengwagen, slaat de Duitse fabrikant Strautmann dit jaar een nieuwe weg in met de Strautmann eVerti-Feed.

Leestijd : 1 min

D eze compleet nieuwe ontwikkeling die het midden houdt tussen een aanhangwagen en een zelfrijdende voermengwagen is met name gericht op kleine en middelgrote boerderijen: compact design, maximale wendbaarheid en uitstekende prestaties maken van de eVerti-Feed een veelzijdige helper. Met de 40 kWh hoogspanningsbatterij kan de gebruiker lang werken en tot 10 ton voer mengen voordat hij weer moet opladen. Dit duurt minder dan 6 uur via een standaard 16 A of 32 A stekker.

De elektrische aandrijving biedt een ongeëvenaard werkcomfort doordat er in stilte wordt gevoederd. Hij is ook geschikt voor bijna alle werkoppervlakken en hellingen, in combinatie met de hydraulische tractieaandrijving en grote terreinbanden. De hydraulische eenheid en de mengeenheid worden elk aangedreven door een krachtige elektrische motor van 46 kW.

De eVerti-Feed wordt geleverd met een nieuwe intelligente bedieningsterminal, een achteruitrijcamera met direct zicht voor de bestuurder en een weegsysteem binnen handbereik. De E-Control-bediening, in-house ontwikkeld door Strautmann, bevat een intelligent batterijmanagementsysteem.

De Strautmann eVerti-Feed-voermengwagen heeft een nuttige mengcapaciteit van 10 tot 12,5 m³ met één mengvijzel.

Joskin - Distritech

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken