Startpagina Bedrijfsnieuws

Danone verhuist mogelijk deel van productie van Spanje naar België

Als de onderhandelingen over de sluiting van een Spaanse Danone-fabriek in de buurt van Barcelona afgerond zijn, verhuist het Franse zuivelbedrijf mogelijk een deel van de productie van plantaardige producten naar België. Dat meldt een woordvoerster van Danone voor de Benelux op 13 februari.

Leestijd : 1 min

Volgens de Spaanse nieuwssite Público gaat 10% van de productie van de Spaanse fabriek naar België. De onderhandelingen met de lokale vakbonden lopen nog.

De directie van Danone besliste midden januari om de Catalaanse vestiging in Parets del Vallès tegen het einde van het jaar te sluiten. Hoewel het grootste deel van de productie (90%) naar een fabriek in het Spaanse Valencia verhuist, zouden er 157 banen verloren gaan.

Wevelgem en Rotselaar

In België worden plantaardige producten van Danone geproduceerd in de vestiging in het West-Vlaamse Wevelgem. De fabriek in het Vlaams-Brabantse Rotselaar staat al sinds de jaren 60 in voor de yoghurtproductie.

Volgens woordvoerster Jasmien De Gussem is het nog te vroeg om uitspraken te doen over de gevolgen van de mogelijke extra productie. Met merken als Danone, Alpro, Actimel, Activia, Danio en Oikos is de Franse zuivelreus één van de belangrijkste spelers op de Belgische markt. Danone stelt ongeveer 1.800 mensen tewerk in België.

Belga

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken