Startpagina Boerenprotest

Oekraïense maïs uit 8 wagons gedumpt op sporen in Polen

In Polen hebben onbekenden zich zondag 25 februari opnieuw toegang verschaft tot verschillende wagons van een goederentrein en graan dat vervoerd werd, overboord gekieperd. Bij het voorval in Kotomierz werd maïs uit 8 wagons op de sporen gedumpt, zei een politiewoordvoerder zondag aan het persbureau PAP.

Leestijd : 1 min

Het gaat niet om het eerste dergelijke incident. Waarschijnlijk is er een verband met het Poolse boerenprotest tegen goedkoop ingevoerd graan uit Oekraïne.

De Oekraïense vicepremier Oleksandr Koebrakov zei op X (het vroegere Twitter) dat 160 ton Oekraïense landbouwproducten waren vernietigd op weg naar de Poolse havenstad Gdansk. “Hoelang zullen de Poolse regering en politie dit vandalisme nog toelaten?”, luidde het.

Zondag 25 februari werden er 8 wagons met Oekraïens graan opengebroken en uitgekieperd. Mogelijk is er een connectie met de blokkades van landbouwproducten uit Oekraïene door Poolse boeren.
Zondag 25 februari werden er 8 wagons met Oekraïens graan opengebroken en uitgekieperd. Mogelijk is er een connectie met de blokkades van landbouwproducten uit Oekraïene door Poolse boeren. - Foto: Belga

De jongste tijd hebben de Poolse boeren hun protest opgedreven. Ze willen niet dat goedkoop Oekraïens graan de binnenlandse markt overspoelt. Na de Russische invasie van Oekraïne 2 jaar gelden schortte de Europese Unie alle invoerheffingen en -quota op Oekraïense landbouwproducten op om Kiev economisch te ondersteunen. Een akkoord over de Oekraïense graaninvoer is nog veraf, zegt de Poolse overheid.

Belga/ThD

Lees ook in Boerenprotest

Meer artikelen bekijken