Startpagina Actueel

Glabbeek dient bezwaar in tegen natuurbeheerplan voor Velpevallei

Nadat Glabbeek eind verleden jaar al bezwaar indiende tegen het nieuw natuurbeheerplan van Natuurpunt voor de Brongebieden van de Vossel, moet de gemeente na overleg met de gemeentelijke landbouwraad alweer bezwaar indienen tegen een zoveelste natuurbeheerplan, ditmaal voor de Velpevallei. Ook dit natuurbeheerplan en het bijhorende globaal kader, werd volgens de gemeente zonder enige vorm van overleg opgemaakt.

Het probleem is volgens Dorpspartij, de meerderheidspartij in Glabbeek, de eenzijdige visie van het Vlaamse Agentschap Natuur en Bos (ANB), dat in dit dossier bovendien zowel aanvrager, behandelaar als beslisser is.

De impact op de land- en tuinbouw in het gebied door ANB werd volgens de Dorpspartij onvoldoende onderzocht in het nieuw natuurbeheerplan voor de Velpevallei. Het gemeentebestuur van Glabbeek heeft samen met de gemeentelijke landbouwraad dit natuurbeheerplan intussen naar eigen zeggen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Startschot zevende editie Week van de Korte Keten bij Bilzense aspergehoeve

Korte Keten Het startschot van de zevende editie van de Week van de Korte Keten (18-26 mei) werd donderdag 16 mei gegeven op de Bilzense Aspergehoeve Hertenveld. In het bijzijn van de minister van Landbouw en de gedeputeerde voor Landbouw en Platteland van de provincie Limburg werd een overzicht gegeven van de meest recente stand van zaken in de korte keten in Vlaanderen.
Meer artikelen bekijken