Startpagina Aardappelen

Hoe presteerden de frietrassen in 2023?

Vorig jaar was een opmerkelijk teeltjaar voor aardappelen. Toch slaagde het Landbouwcentrum Aardappelen (LCA) er opnieuw in om de prestaties van frietrassen in Vlaanderen op te volgen. Binnen deze rassenproeven worden de variëteiten Fontane en Innovator als referentie beschouwd.

Het ras Fontane blijft met ruime voorsprong het belangrijkste ras in Vlaanderen en vormt dan ook het referentieras bij de friet-rassen. Zoals gewoonlijk verloopt zijn opkomst heel vlot en verloopt zijn afrijping op eenzelfde snelheid als bij vele andere rassen in proef.

In een afzonderlijk artikel worden de karakteristieken van het rassenonderzoek per proeflocatie besproken, en ook het proefopzet en de weeromstandigheden worden daarin toegelicht.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgische aardappelindustrie bereikt opnieuw recordhoogtes

Aardappelen Ondanks de heel droge zomer van 2022 en de hevige regenval en vorst in 2023 die tot 10% verlies van de aardappeloogst veroorzaakte, heeft de Belgische aardappelverwerkende industrie in 2023 maar liefst 6.225.758 ton aardappelen verwerkt, dat meldt beroepsvereniging Belgapom.
Meer artikelen bekijken