Startpagina Actueel

Akkoord rond reeks federale maatregelen van de taskforce Agrovoeding

In de taskforce Agrovoeding is op 1 maart een akkoord gesloten over een reeks dringende maatregelen die een antwoord moeten bieden op de boerenprotesten. Dat melden federaal minister van Landbouw David Clarinval, minister van Economie Pierre-Yves Dermagne en staatssecretaris voor Consumentenbescherming Alexia Bertrand in een gemeenschappelijk persbericht.

Leestijd : 1 min

Een van de maatregelen betreft het vastleggen van de prijzen via de ontwikkeling van indicatoren. Voor elke sector zullen er drempels worden vastgelegd.

Indien het Prijzenobservatorium vaststelt dat een drempel wordt overschreden, zal het een waarschuwingsmechanisme activeren, waarna het ketenoverleg en/of de leden die deel uitmaken van de sectorakkoorden zullen samenkomen om adequate antwoorden te bieden.

Niet meer verkopen met verlies

Daarnaast is de taskforce akkoord gegaan met een versterking van het verbod op verkopen met verlies en met het verhogen van de zichtbaarheid van Belgische producten door een ondersteuning van de promotie en de marketing van die producten.

De taskforce met vertegenwoordigers van de landbouwers en van de distributiesector werd in het leven geroepen naar aanleiding van de boerenprotesten. Hij kwam drie weken geleden een eerste keer samen. Sindsdien gingen werkgroepen rond specifieke domeinen aan de slag.

Belga

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken