Startpagina RULA Ambachten

RULA-interview met Sven Lefèvre (CAG): ‘Een ambacht uitoefenen is puur vakmanschap’

Heel wat beroepen evolueerden samen met de kennis en kunde van het betreffende vakgebied. Sommige verdwenen van het toneel, andere werden ware ambachten. Binnen de land- en tuinbouw vind je er zo nog veel terug. Voor Sven Lefèvre van het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG) is een ambacht vooral puur vakmanschap.

Wanneer je binnen de land- en tuinbouwsector aan beroepen van weleer denkt, dan kom je al snel aan een hele waaier van ambachten: de smid, kuiper, gareelmaker, herder, molenaar, slijper, klompenmaker, pompboorder… Het zijn beroepen die weinigen de dag van vandaag nog machtig zijn en die bovendien veel vakmanschap vergen.

Vaklui waren essentieel in het dorp

Sven Lefèvre, stafmedewerker publieksbemiddeling en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in RULA Ambachten

Michel Broze blaast nieuw leven in paardrijuitrusting

RULA Ambachten Als je met Michel Broze praat, merk je meteen dat deze man helemaal in de ban is van zijn vak. Met een echte passie voor leer kan deze zadel- en gareelmaker wonderen verrichten wanneer hij een zadel, een hoofdstel of eender welk deel van de rijuitrusting moet repareren of aanpassen. Door zijn magische handen heeft hij zijn faam gevestigd in de paardenwereld.
Meer artikelen bekijken