Startpagina RULA Ambachten

“Een molen moet malen”

De cursus om ambachtelijk molenaar te worden heeft altijd veel succes. Niet iedereen die het getuigschrift behaalt, wordt echter molenaar. Granen malen met een wind- of watermolen is in Vlaanderen vandaag de dag meer een hobby dan een beroep. Eén van de mensen die dit ambacht mee in stand helpen houden, is Paul Verschelden, hoofdmolenaar van de Schelderomolen in Merelbeke.

De Schelderomolen draait momenteel niet op windkracht. Drie jaar geleden waaide tijdens een wolkbreuk een wiek af tijdens het malen. De wiek kwam over de rijweg in een nabijgelegen veld terecht. Terwijl deze hersteld wordt, maakt Paul ook van deze gelegenheid gebruik om de stenen romp van deze windmolen te renoveren. De gerestaureerde wieken liggen al klaar naast de molen om opnieuw op de as gezet te worden. De 3 molenaars – naast Paul zijn dat nog Freddy Matthys en Lorenzo De Buyserie - hopen dat ze de wieken nog dit of volgend jaar...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in RULA Ambachten

Michel Broze blaast nieuw leven in paardrijuitrusting

RULA Ambachten Als je met Michel Broze praat, merk je meteen dat deze man helemaal in de ban is van zijn vak. Met een echte passie voor leer kan deze zadel- en gareelmaker wonderen verrichten wanneer hij een zadel, een hoofdstel of eender welk deel van de rijuitrusting moet repareren of aanpassen. Door zijn magische handen heeft hij zijn faam gevestigd in de paardenwereld.
Meer artikelen bekijken