Startpagina Boerenprotest

Waals akkoord over 45-tal maatregelen om boerenleven te vergemakkelijken

De Waalse regering, de regionale administratie, de landbouwbonden en het College van Procureurs zijn het woensdagavond eens geworden over een 45-tal maatregelen om de administratieve rompslomp van de landbouwgemeenschap wat te verlichten.

Leestijd : 1 min

De nieuwe maatregelen omvatten het vereenvoudigen van een aantal adminstratieve procedures, zoals die voor het vervoer van schapen en biggen. Er wordt ook een online tool ontwikkeld om landbouwers te helpen bij het beheer van de verspreiding of verwijdering van hun afvalwater.

Verder werd ook beslist om de procedures voor bepaalde controles aan te passen en de hoogte van boetes die aan landbouwers gegeven worden in geval van fouten te herzien. Ook zal in de toekomst een minimumperiode van zowat 6 maanden in acht genomen worden tussen de goedkeuring van nieuwe regelgeving en de uitvoering ervan.

Zeven andere vereenvoudigingsmaatregelen, die verband houden met de aangekondigde herziening op Europees niveau van het strategisch plan voor het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB), zijn on hold gezet in afwachting van de resultaten van de volgende Raad van Europese ministers, die gepland is voor 26 maart.

Belga

Lees ook in Boerenprotest

Meer artikelen bekijken