Belgische kazen absolute winnaar World Cheese Awards
Belgische kazen zijn absolute wereldtop. Dat is nogmaals gebleken op de World Cheese Awards in Londen. Kaasboerderij De Moerenaar (Veurne), Flandrien Kaas (Wervik) en Kaasboerderij ’t Groendal (Roeselare) wisten liefst 18 prijzen in de wacht te slepen voor hun kazen.
Thijs Dewicke (De Moerenaar Veurne), Jan Desmet (Flandrien Kaas Wervik) en Johan Deweer (Kaasboerderij ’t Groendal Roeselare)
“Dit bevestigt dat er een nieuwe wind waait in het Belgische kaaslandschap waar ambacht en kwaliteit centraal staan”, stellen de zaakvoerders Johan Deweer, Jan Desmet en Thijs Dewicke.
België is een echt kaasland. Traditioneel werden in onze streken vooral industriële half-harde abdijkazen gemaakt. Maar de voorbije 5 jaar zijn er heel wat kaasmakerijen die nieuwe, smaakvolle soorten hebben gelanceerd, zowel in gouda-kaas...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
SchapenNa een kletsnat najaar en een natte winter zijn we sinds een paar weken in een droogte beland. Die kwam een vlotte grasgroei zeker niet ten goede, mede door de lage temperaturen ‘s nachts. Intussen is de grasgroei toch op gang gekomen. De piek van de aflamperiode is achter de rug en ooien en lammeren kunnen opnieuw de wei op. Wat zijn aandachtspunten voor elke schapenhouder in deze periode?