Startpagina Bedrijfsnieuws

Introductie nieuwe 5M-tractorreeks bij John Deere

John Deere introduceert een nieuwe 5M- tractorserie die nu verkrijgbaar is met nieuwe transmissies en met in het dashboard geïntegreerde AutoTrac-functionaliteiten.

Leestijd : 2 min

De 5M-tractoren zijn veelzijdig op het veld, op de boerderij en op de weg. John Deere heeft nu ook de 5130M aan het assortiment toegevoegd, waardoor het aanbod in de hogere vermogensklasse wordt uitgebreid met een maximaal vermogen tot 135 pk.

PowrQuadPlus en Powr8

De nieuwe PowrQuadPlus- en Powr8-transmissieopties bieden landbouwers oplossingen voor een breed scala aan taken. Dankzij deze technologie kunnen bestuurders een continue trekkracht ervaren en soepel schakelen binnen de geselecteerde groep. Bovendien hoeft er dankzij een knop op de hendel niet meer handmatig ontkoppeld te worden bij het schakelen tussen groepen.

Dankzij de EcoShift-functie verlaagt de 5M-tractor het toerental om brandstof te besparen en levert hij tegelijkertijd voldoende vermogen om transporttaken efficiënt uit te voeren bij snelheden tot 40 km/uur.

Geïntegreerde AutoTrac

De integratie van AutoTrac in het dashboard, een functie die voor de 6M-serie beschikbaar is in het hoekstijldisplay, verbetert de precisie en efficiëntie doordat overlappingen tijdens veld- en graslandwerk tot een minimum worden beperkt. Het geleidingssysteem helpt om op koers te blijven bij werkzaamheden in rechte lijnen op het veld. Een upgrade naar meer geavanceerde geleidingsfunctionaliteiten met een G5 universeel display is op elk moment mogelijk.

Met een compacte draaicirkelstraal van 4,1 m is de John Deere 5M-serie heel goed manoeuvreerbaar. Daardoor is deze geschikt voor bijvoorbeeld werkzaamheden op het erf en voor het voederen van dieren in krappe ruimtes. De lage motorkap en het grote dakraam bieden de bestuurder een uitstekend zicht, vooral bij voorladerwerkzaamheden.

De nieuwe 5M-serie wordt geleverd met de voorspellende analysefunctionaliteit Expert Alerts, die vroegtijdige herkenning van vereiste onderhoudsbehoeften mogelijk maakt. Dit vergroot de operationele betrouwbaarheid verder en beperkt de onverwachte uitvaltijd.

John Deere

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken