Startpagina Actueel

DeLaval werkt samen met Serap voor melkkoeltanks

DeLaval werkt voortaan samen met Serap voor het ontwikkelen, testen en produceren van de melkkoeltanks die onder het merk DeLaval verkocht zullen worden.

Leestijd : 2 min

De firma DeLaval staat bekend om zijn innovatieve oplossingen voor de melkveehouderij. Het bedrijf is een strategische alliantie aangegaan met Serpa, een wereldwijd erkende leider in de productie van koeltanks. Vanaf het vierde kwartaal van 2024 zal Serap de volledige verantwoordelijkheid op zich nemen voor productontwikkeling, productie, testen en kwaliteitsborging van DeLaval's melkkoeltanks op wereldwijde schaal.

Serap heeft productiefaciliteiten in Frankrijk, India, Brazilië en Mexico. Door gebruik te maken van hun wereldwijde aanwezigheid en uitgebreide faciliteiten, kan Serap zijn enorme ervaring inzetten om de productie- en leveringsprocessen te stroomlijnen, waardoor de doorlooptijden mogelijk korter worden.

Productie verhuist

De melkkoeltanks van DeLaval, ontwikkeld door en afkomstig van Serap, zullen onder het DeLaval-merk vallen en hun eigen technische specificaties hebben. Dit assortiment zal lijken op het eerdere aanbod van DeLaval koeltanks en zal voldoen aan de uiteenlopende behoeften van de klanten van DeLaval.

"We ervaren een aanzienlijke vraag naar onze kernproducten, met name naar de VMS melkrobots, gedreven door de toegenomen aandacht van de agrarische sector voor duurzaamheid. Door samen te werken met Serap en de verantwoordelijkheid voor de koeltanks aan hen toe te vertrouwen, kan DeLaval de productie van andere kernproductlijnen opvoeren om aan deze vraag te voldoen. Koeling blijft echter een essentieel onderdeel van DeLavals productportfolio", zegt Paul Löfgren, CEO van DeLaval.

"Deze samenwerking brengt 2 wereldleiders samen. De melkkoeltanks van het merk DeLaval, die door Serap worden geproduceerd, zullen worden voorzien van aangepaste technische specificaties die zijn afgestemd op de uiteenlopende behoeften van de klant, waardoor continuïteit en uitmuntende productprestaties worden gewaarborgd. Natuurlijk blijft Serap zijn eigen assortiment melkkoeltanks verkopen, onafhankelijk en via zijn eigen distributienetwerk, onder zijn eigen merk en met zijn eigen technische specificaties", vult Eric Boittin, CEO van Serap, aan.

Continuïteit bij de dealers

Bestaande DeLaval-dealers kunnen een naadloze continuïteit verwachten in de verkoop, installatie en service van koeloplossingen. Uitgebreide commerciële en technische trainingen voor het toekomstige koelassortiment zorgen voor een soepele overgang en ononderbroken ondersteuning voor klanten. Lopende orders worden volgens schema uitgevoerd, de logistiek en het transport blijven doorgaan via platforms of rechtstreeks naar dealers onder de verantwoordelijkheid van DeLaval.

DeLaval/Serap

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken