Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe groeibeer Flex 23

KI Cornette beschikt over een nieuwe groeibeer in haar gamma.

Leestijd : 1 min

De nieuw ontwikkelde groeibeer Flex 23 van KI Cornette combineert 2 werelden. Het is een groeibeer, afgestemd op de eisen van de huidige markt. Het fokdoel blijft gericht op het produceren van varkens met een hoge groei, een efficiënt voerverbruik en uitstekende karkaskwaliteit. Maar de markt vraagt om meer.

Naast deze primaire doelen, wordt er gestreefd naar robuuste varkens met minimale erfelijke gebreken, een voorbeeldig temperament en stressnegativiteit. Dit is een vereiste voor talrijke Vlaamse labels.

Traject van 4 jaar

De ontwikkeling van Flex 23 begon 4 jaar geleden, waarbij de sterke punten van 2 verschillende fokwerelden werden samengebracht. KI Cornette integreerde eerst fokdieren van VPF, uit lijnen met een hoog groeipotentieel en een lage voederconversie, door de Zuzi-lijn – gepionierd door Duif, Dylan en Daico, elk met een groei-index van meer dan 140. Opmerkelijk is dat 2 van de 3 stressbestendig zijn. Nu worden de Bassie- en Berlingo-lijn (Gouden Pietrain vorig jaar) mee opgenomen in dit fokprogramma.

Daarnaast werd genetica geïntegreerd van de prestigieuze Felix-lijn van Pig Austria, bekend om zijn dierenwelzijn en robuustheid, met een homozygote stressnegatieve afstamming.

Door deze 2 fokprogramma’s te combineren, werd met succes een uniform product gecreëerd en getest op de eigen zeugenfokkerij, ILVO en VPF. Momenteel zijn er 18 beren actief in productie.

KI Cornette

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken