Startpagina Actueel

Bisschoppen gaan met boeren in gesprek over agro-ecologie

Vier bisschoppen gaan de komende week de boer op. Van 23 tot 29 mei bezoeken ze boerderijen en gaan ze in gesprek met landbouwers en veetelers. Dat kondigt de Bisschoppenconferentie van België woensdag 22 mei aan.

Leestijd : 1 min

De bezoeken staan in het teken van de verjaardag van Laudatio Si', de encycliek van paus Franciscus die op 24 mei zijn eerste verjaardag viert. Dat werk kreeg de ondertitel 'Over de zorg voor ons gemeenschappelijk huis' mee. De Belgische bisschoppen wijzen op de verantwoordelijkheid van politici, religieuze leiders en burgers om dat gemeenschappelijke huis in stand te houden en te respecteren, en ervoor te zorgen dat alles en iedereen in dat huis een rechtmatige plaats en waardering krijgt.

In die encycliek stelt de paus ook dat ‘alle crises waarmee we geconfronteerd worden, in hun globaliteit moeten bekeken worden als één enkele maar complexe socio-ecologische crisis’, aldus de Bisschoppenconferentie van België. Een oplossing zien de bisschoppen in de agro-ecologie, ‘die de samenhang erkent tussen de ecologische problemen en de socio-economische uitdagingen’ en een pad vormt ‘om een duurzame en kwalitatieve landbouw te vrijwaren’.

Daarom gaan bisschop Johan Bonny, bisschop Lode Aerts, bisschop Lode Van Hecke en bisschop Patrick Hoogmartens respectievelijke in Wuustwezel (Antwerpen), De Haan (West-Vlaanderen), Zele (Oost-Vlaanderen) en Hasselt (Limburg) op bezoek bij landbouwers en veetelers om met hen te praten over de toekomst van hun stiel.

Belga

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken