Startpagina Vorige reizen

Wisconsin

Landbouwleven nodigt u uit in Wisconsin in het spoor van duizenden Belgen die rond 1850 op zoek gingen naar een betere toekomst.

Leestijd : 6 min

Dit exclusief programma vangt aan met een bezoek aan Chicago en eindigt in het noorden van de staat Wisconsin met een authentieke rodeo.

Reis van 20 tot 30 juni 2018. De inschrijvingen worden afgesloten op 30 april.

Woensdag 20 juni :

Afspraak in Brussels Airport aan de inscheepbalie van de vlucht United Airlines om 7u00.

Vertrek om 10u00 en aankomst in Chicago om 11u55, plaatselijke tijd.

Verwelkoming door onze plaatselijke gids. Transfer naar het stadscentrum waar u een kleine snack aangeboden krijgt.

We vangen ons bezoek van Chicago aan met de Willis Tower dat met zijn 108 verdiepingen het hoogste gebouw van de stad is en tussen 1973 en 1998 zelfs het hoogste ter wereld. Vanaf het Skydeck op de 102e verdieping krijgt u een duizelingwekkend uitzicht over de stad.

Het is mogelijk dat dit bezoek uitgesteld moet worden naar de volgende dag. In dat geval zal het programma in Chicago omgekeerd verlopen.

Avondmaal en overnachting.

Donderdag 21 juni :

Na het ontbijt bezoeken we Chicago, na New York en Los Angeles, de derde grootste stad van de Verenigde Staten (2.700.000 inwoners).

Middagmaal.

Tijdens een boottocht op het meer van Michigan kan u genieten van het onbelemmerde uitzicht op het geheel van de beroemde wolkenkrabbers van de stad.

Avondmaal in het restaurant Bubba Gump Schrimp gelegen op een 1100 meter lange steiger, de Navy Pier” en waarvan het concept geïnspireerd is op de film “Forest Gump”.

Terugkeer naar het hotel en overnachting.

Vrijdag 22 juni :

Na het ontbijt rijden we richting Madison, de hoofdstad van de staat Wisconsin, 235 km verwijderd van Chicago.

We bezoeken twee bedrijven:

’s Ochtends, een bedrijf gelauwerd voor de kweek van geiten van het ras “Boer” …

… en In de namiddag een paardenfokkerij met Belgische paarden: Sandrock Belgians.

Tussen de twee bezoeken door maken we van de gelegenheid gebruik om in Lake Geneva op het meer dat dezelfde naam draagt te genieten van een boottocht met maaltijd.

Aankomst in Madison in de vooravond. Avondmaal en overnachting.

Zaterdag 23 juni :

De stad Madison, ook wel “City of Four Lakes” genoemd, wordt begrensd door 4 mooie meren. Ze wordt gedomineerd door één van de mooiste monumenten van de Verenigde staten, het “State Capitol”.

Na het ontbijt bezoeken we de boerenmarkt van Madison, één van de belangrijkste in de Verenigde Staten. Hier treffen landbouwers van het omliggende platteland elkaar in een ontspannen en aangename sfeer.

’s Namiddags bezoeken het “State Capitol van Wisconsin, een gebouw dat toebehoort aan de regering van de staat. Met zijn imposante koepel van wit graniet is het een architecturale “topper”. U kan er het bureau van de gouverneur bezichtigen evenals het hoog gerechtshof en het halfrond van de kamer en de senaat.

Vrije tijd om te flaneren in “State Street” een voetgangerszone en tevens de slagader van de stad.

Avondmaal en overnachting.

Zondag 24 juni :

Na het ontbijt gaan we naar de stad Milwaukee.

We houden halt in een buitenwijk van Milwaukee, Cedarburg, waar we deelnemen aan het festival van de aardbei dat duizenden bezoekers aantrekt. Honderden artiesten (schilders, beeldhouwers, artisanale keramisten enz… ) brengen animatie in de straten met muzikale ondersteuning.

Vrij middagmaal.

Nadien bezoeken we het museum van Harley Davidson met een oppervlakte van 12.000 m2. Men komt er alles te weten over deze mythische moto, het merk dat al meer dan 100 jaar bestaat.

Avondmaal en overnachting.

Maandag 25 juni :

Na het ontbijt bezoeken we de Miller brouwerij, op één na de grootste in de Verenigde Staten na Budweiser. Men produceert er 2000 blikjes per minuut en de opslagplaats bevat een stock van 500.000 bakken, klaar voor verzending. Het bezoek wordt afgesloten met een degustatie.

We vervolgen onze weg naar Fond du Lac voor het middagmaal.

Bezoek aan het Luxembourg American Cultural Society & Center in, jawel, Belgium. De missie van het centrum is het behoud van de culturele van het Groot Hertogdom Luxemburg en bovendien banden smeden met de Verenigde Staten.

Nadien bezoeken we een bekende kaasfabriek die meer dan 300 producten aan de man brengt. Niet minder dan 40% van de kaas in de Verenigde Staten komt uit Wisconsin en het is één van hun kazen die in 2016 uitgeroepen werd tot “kaas van het jaar” op het wereldkampioenschap van de kaas met een score van 98,8/100.

Avondmaal en overnachting in Fond du Lac.

Dinsdag 26 juni :

Ontbijt.

We vangen de dag aan met een bezoek aan een melkveebedrijf in Rosendale.

Het betreft een ultramoderne onderneming, één van de grootste in Wisconsin met meer dan 8000 koeien en een productie van 321.000 liter per dag. De koeien worden 3 maal per dag gemolken op een draaimelkstal of melkcarrousel.

Voor het middagmaal bezoeken we nog een wijngaard met degustatie.

’s Namiddag bezoeken we een concessiehouder van John Deere.

Aankomst in Green Bay. Avondmaal en overnachting.

Woensdag 27 juni :

Na het ontbijt rijden we richting Namur, Rosiere en Brussels.

In Namur bezoeken we het “Belgian Heritage Center”, een historische, geklasseerde site die opgedragen is aan de herinnering van de Belgische migratie naar Wisconsin in de 19de eeuw. Het centrum is gehuisvest in een oude kerk, Saint Mary of the Snow.

Middagmaal in Brussels.

Hierna bezoeken we het “National Railroad Museum”. Dit museum stelt o.a. een verzameling van stoomlocomotieven ten toon, waaronder een locomotief van de serie “Big Boy” van de Union Pacific, de grootste stoomtreinen die ooit gebouwd werden.

Big Boy van de Union Pacific

Bezoek aan een landbouwbedrijf dat op het ogenblik van de publicatie van deze reis nog niet gekend was.

Terug naar Green Bay. Avondmaal en overnachting.

Donderdag 28 juni :

Na het ontbijt gaan we naar de boerderij “Kinnard”. De eigenaar is oorspronkelijk afkomstig uit de Belgische regio van Grand-Leez, dichtbij Gembloux. Het ultra moderne melkveebedrijf heeft 6500 stuks vee. De koeien worden gemolken op draaimelkstallen waardoor een maximaal comfort voor de dieren kan gegarandeerd worden.

Oponthoud in een kaasboerderij met degustatie.

We gaan richting Manawa om er de beroemde jaarlijkse rodeo bij te wonen.

De rodeo bestaat uit traditionele proeven zoals o.a. een wild paard met zadel bestijgen, een stier bestijgen, een stierkalf in bedwang houden en een kalf en stier vangen met een lasso. Het zijn de traditionele uitdagingen die uitgevoerd worden door beroepscowboys.

Vrije maaltijd met een ruime keuze in de talrijke standjes.

Overnachting.

Vrijdag 29 juni :

Na het ontbijt bezoeken we Green Bay, een stad gesticht in 1634 door een Frans handelaar in pelzen. Het is tevens de oudste stad van Wisconsin.

Nadien sluiten we onze reis af met een rit naar de luchthaven om er de vlucht naar Chicago te nemen om 13u28. Aankomst in Chicago om 14u31 en aansluitende vlucht naar Brussel om 17u55.

Aankomst in Brussels Airport om 9.05 Belgische tijd.

Zaterdag 30 juni :

Aankomst in Brussels Airport om 9.05 Belgische tijd.

PRIJS – NUTTIGE INFORMATIES - ALGEMENE VOORWAARDEN

Prijs p.p. in dubbel kamer : 2.985 € (op basis van 30 deelnemers)

De prijs is berekend op basis van een wisselkoers van 1 USD = 0,845 € (22/11/17)

In de prijs Inbegrepen :

- De vluchten Brussel – Chicago / Green Bay – Chicago - Brussel met United Airlines.

- Vervoer met luxe autocar.

- Alle overnachtingen (9) in 3-sterren hotels (kamer met douche en toilet).

- De transfers, bezoeken, excursies in het programma vermeld.

- De lokale gids.

- Onze tweetalige begeleider met een goede kennis van de agrarische sector.

- Alle maaltijden behalve het middagmaal van 25 juni en het avondmaal van 28 juni.

- De huidige gangbare taksen en BTW

Niet in de prijs inbegrepen :

- Toeslag éénpersoonskamer : 615 €.

- Luchthaventaksen, heden 340 €.

- Het middagmaal van 25 juni en het avondmaal van 28 juni.

- Alle prestaties niet in het programma opgenomen.

- Verzekeringen (zie verder Nuttige informaties).

- Fooien.

- Verplichte ETA formulier (ca 14 €). Zie verder Nuttige Informaties.

- Dranken en persoonlijke uitgaven.

Nuttige informaties :

Formaliteiten: internationaal paspoort geldig tot minimum 1 maand na terugreis en ETA-formulier (Electronic Travel Authorization) online aanvragen via de officiële website van de US overheid. Bijkomende informatie hieromtrent zal op de bestelbon vermeld zijn.

In optie : annulatieverzekering : 191 € p.p. op basis van een dubbel kamer ; 208 € p.p. op basis van een éénpersoonskamer. Voor andere verzekeringen (bijstand, bagages, …), gelieve ons te raadplegen.

Inschrijvingsvoorwaarden :

De inscrhijving zal effectief zijn na betaling van een voorschot van 600 € per persoon. Dit voorschot dient in ons bezit te zijn binnen de 10 dagen na ontvangst van de bestelbon. Global Agritourism /Traviter behoudt zich het recht voor de reservatie te annuleren bij niet-naleving van deze voorwaarden. Rond 10 april 2018 zal de saldofactuur opgestuurd worden. Het saldo moet ten laatste op 10 april 2018 vereffend worden.

Annulatie kosten :

Tot 28 februari 2018 : 300 €per persoon

Van 01 maart tot 15 april : 50 %

Vanaf 16 april : 100 % (geen terugbetaling)

Inschrijven :

Per post : Global Agritourism c/o Traviter Bvba, 300 Georges Henrilaan, 1200 Brussel

Per e-mail : globalagritourism@gmail.com (of traviter@skynet.be)

Per telefoon : 02/733.42.73. van maandag tot vrijdag 11u00 en 13u00 / 14u00 en 16u00

Contact : Thierry of Myriam Lacroix (FR NL)

Lees ook in Vorige reizen

BULGARIJE

Vorige reizen Een land dat sinds 2007 lid is van de Europese Unie, et prachtige landschappen en een rijk cultureel verleden met Griekse, Ottomaanse, Perzische en Slavische invloeden. Landbouw en veeteelt zijn essentieel. Een reis voor de lezers en de vrienden van Landbouwleven. Van 15 tot 23 mei 2019
Meer artikelen bekijken