Startpagina

Vis en Viskok van het jaar

Leestijd : 1 min

Jaarlijks geeft VLAM een visserijproduct extra aandacht in de mediacampagne ‘Vis van het jaar’. “Deze vis verdient het om in de schijnwerpers te staan”, aldus Nina Denagtergael van VLAM. Vorig jaar was de schartong aan de beurt, een platvis die Belgische vissers vooral als bijvangst van tong vangen in het Bristolkanaal, de Keltische Zee en de Golf van Biskaje. De ‘Vis van het jaar’ 2024 wordt op 26 november bekend- gemaakt.

Op de Horeca Expo in Gent gaan professionele chefs aan de slag met de ‘Vis van het jaar’. Een jury bestaande uit North Sea Chefs zoals Erwin Denys van Rascasse, roept de chef met het beste gerecht waarin de vis verwerkt is, uit tot ‘Viskok van het jaar’.

Dit jaar vindt de wedstrijd plaats op maandag 18 november. Aangezien de ‘Vis van het jaar’ pas eind november onthuld wordt – en om de primeur te behouden – kozen de organisatoren van de competitie ervoor om dit jaar te werken met zeekat, “een soort die steeds vaker aan onze kust voorkomt, maar die weinig populair is bij consumenten”.

ThD

 

Chefs die deelnemen aan de ‘Viskok van het jaar’-wedstrijd, zullen dit jaar aan de slag moeten met zeekat.
Chefs die deelnemen aan de ‘Viskok van het jaar’-wedstrijd, zullen dit jaar aan de slag moeten met zeekat. - Foto: Erwin Denys

Lees ook in

Meer artikelen bekijken