Startpagina Paarden

Stabiel met een lichte vooruitgang

Dat oud en jong kunnen samenwerken is voor de werking van een stamboek heel belangrijk, onderstreept Tijl Delahaye, ondervoorzitter van het Belgisch Fjordenstamboek. Samen met voorzitter Raf Vroman vormt hij een sterk duo om het stamboek te leiden en de Fjorden in stand te houden en te promoten.

Leestijd : 1 min

Over wel en wee hadden we een gesprek met Tijl: “Inschrijving van de veulens, aantal leden, deelname op de prijskampen, blijft bij ons stabiel maar wel met een kleine vooruitgang.” Vorig jaar is er bij de leden een ruime bevraging geweest over fokkerij, gebruik, sport, keuringen, werking stamboek. “We gaan daar dit jaar mee aan de slag en maken er werk van. Onze fokkers verwachten een dynamisch bestuur.” En hoe zit het met de handel? Tijl: “De vraag naar opgeleide en geleerde fjorden is groter dan het aanbod. Er zijn momenteel geen fokkers meer die met paarden blijven zitten. Verkoop van veulens is minder dan vroeger maar de vraag naar geleerde fjorden is groter dan ooit. Door deze positieve verandering verwachten we dit jaar meer dekkingen.” Dankzij het motto ‘jong en oud samen voor dezelfde kar’ ziet de toekomst er rooskleuring uit.

B.L.

Lees ook in Paarden

Paarden op de weide: veel lof maar sterk onderschat

Paarden Voor elke paardenhouder is het je van het als het weideseizoen aanbreekt. Trouwens, wie ziet niet graag grazende paarden in alle vrijheid evolueren op de weide? Er is nochtans een keerzijde aan de medaille: in veel gevallen – gebrek aan weiland indachtig – krijgt het gras de genadeslag alvorens de groei echt van start gaat!
Meer artikelen bekijken