Startpagina Akkerbouw

2018, jaar van de harde data

Onderzoeksinstituten en bedrijven zetten in op steeds complexer wordende technologie, die de bedrijfsvoering voor de landbouwer wat makkelijker moet maken. Tal van studiedagen in 2017 wezen uit dat precisielandbouw de landbouwer helpt om rendabel te zijn met een minimale impact op het milieu. In een eerste artikel gaan we dieper in op bodem- en gewasscans, één van de toepassingen in precisielandbouw. In een tweede deel hebben we het over hoe we moeten omgaan met al die data.

Het doel is in ieder geval duidelijk. Het aantal mensen op onze planeet stijgt. Gestaag, maar duidelijk. Die mensen hebben natuurlijk voeding nodig, die uiteindelijk van de landbouwer moet komen. Aangezien er steeds minder grond is om dat voedsel te telen, kan het niet anders dan dat de landbouwer inventiever moet worden en moet nadenken over zijn grondgebruik. Daarbij moet het voor hem ook economisch interessant blijven. Hoe haal je het maximum uit je grond en gewas, met een minimum aan kosten? Een vraag waarop het antwoord Smart Farming...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Professor Geert Haesaert blikt terug op zijn carrière

Akkerbouw Dit najaar zette professor Geert Haesaert, expert op het gebied van duurzame gewasproductie, van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van UGent een punt achter zijn indrukwekkende carrière. We proberen deze beknopt samen te vatten met een afscheidsinterview.
Meer artikelen bekijken