Startpagina Economie

Belgische kaasproductie is opnieuw gestegen

De kaasproductie is vorig jaar verder gestegen in België, vooral dankzij de opgevoerde productie van mozzarella en verse kaas. Dat blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Leestijd : 1 min

Vorig jaar werd ruim 137.400 ton kaas gemaakt in België. Dat is 11,8% meer dan in 2023.

De Belgische zuivelbedrijven maakten onder meer 51,7% meer verse kaas, die goed was voor 22.074 ton. De koploper blijft wel mozzarella, waarvan de productie met 7,9% steeg tot 87.234 ton.

Vooral mozarella

De zachte mozzarellakaas werd oorspronkelijk van buffelmelk gemaakt. Het is een belangrijke grondstof voor pizzabakkers. In het West-Vlaamse Langemark heeft zuivelcoöperatie Milcobel een grote fabriek voor mozzarella op basis van koemelk. In 2021 startte de groep Laiterie des Ardennes in het Waalse Baudour een mozzarellafabriek. Onlangs kondigde dat bedrijf een uitbreiding van die fabriek aan.

Belga

Lees ook in Economie

Autonome handelsmaatregelen met Oekraïne dreigen zonder vervanging te vervallen

Buitenland Met nog maar een paar weken te gaan voor het geplande einde van de autonome handelsmaatregelen voor Oekraïne, erkent Brussel dat een compromis binnen het kader van de handelsovereenkomst onwaarschijnlijk lijkt. De EU stelt daarom overgangsmaatregelen voor. Dit voorstel wordt echter verre van unaniem gesteund door Europarlementariërs en landbouworganisaties in de sector.
Meer artikelen bekijken

Vind uw droomjob in de land- en tuinbouw

Land -en Tuinbouwmachines Vercammen BV.

Berlaar, Antwerpen, België

Solliciteer nu

V&H Service BV

Merchtem, Vlaams-Brabant, België

Solliciteer nu

Wintmolders BV

Brustem, Limburg, België

Solliciteer nu

Vind de medewerker die echt bij u past.

Plaats een vacature
Bekijk alle vacatures