Belgische kaasproductie is opnieuw gestegen
De kaasproductie is vorig jaar verder gestegen in België, vooral dankzij de opgevoerde productie van mozzarella en verse kaas. Dat blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Vorig jaar werd ruim 137.400 ton kaas gemaakt in België. Dat is 11,8% meer dan in 2023.
De Belgische zuivelbedrijven maakten onder meer 51,7% meer verse kaas, die goed was voor 22.074 ton. De koploper blijft wel mozzarella, waarvan de productie met 7,9% steeg tot 87.234 ton.
Vooral mozarella
De zachte mozzarellakaas werd oorspronkelijk van buffelmelk gemaakt. Het is een belangrijke grondstof voor pizzabakkers. In het West-Vlaamse Langemark heeft zuivelcoöperatie Milcobel een grote fabriek voor mozzarella op basis van koemelk. In 2021 startte de groep Laiterie des Ardennes in het Waalse Baudour een mozzarellafabriek. Onlangs kondigde dat bedrijf een uitbreiding van die fabriek aan.