Startpagina Libramont

Kruising van Wagyu en Holstein levert mooie resultaten op

In rundvee bestaan er tal van rassen en kruisingen tussen rassen zijn zo oud als de veeteelt zelf. Soms zijn er toch verrassende, nieuwe kruisingen. De Waalse familie Pierard kruist systematisch Wagyu met Holstein en is heel tevreden met het resultaat.

Het Japanse vleesveeras Wagyu staat bekend als leverancier van het lekkerste rundsvlees. Dat ras wordt vooral gekruist met Black Angus, nog een topper in de vleesrassen. De broers Guilllaume en Thibault Pierard hadden het idee om Wagyu te kruisen met Holstein, de topper onder het melkvee. De kruisingen zijn geen dubbeldoelkoeien, maar leveren wel lekker vlees. Hun nieuwe ras doopten ze ‘Bierwagyu’, een samentrekking van de naam van de hoeve (Bierwa) in Maffe (bij Havelange) met Wagyu. Op de boerderij zijn er momenteel al 16 Bierwagyu-runderen: 8 koeien van 2,5 jaar oud, die al gekalfd...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Libramont

Meer artikelen bekijken