Startpagina Paarden

Glenn Geerts naar finale Wereldbeker

Vorig weekend werd in het Duitse Leipzig de laatste kwalificatie voor de wereldbekerfinale vierspan gereden. Onze landgenoot Glenn Geerts bewees er dat hij klaar was voor de strijd!

Leestijd : 2 min

Boyd Exell is een begrip in deze sport. De viervoudige winnaar van de World Cup finale, winnaar van de twee voorbije Wereldkampioenschappen en Wereldruiterspelen, zal dit jaar proberen beslag te leggen op zijn vijfde World Cup titel.

Maar toen kwam Glenn

De Belgische topmenner Glenn Geerts bewees in dit bijna voorbije wereldbekerseizoen dat hij in topvorm verkeert. Bij de kwalificatie in Londen (december 2017), werd hij tweede. Dit was weer het geval tijdens de laatste kwalificatie van het seizoen, meer bepaald in Leipzig (20-21 januari), waar hij tweede werd na Jérôme Voutaz. Aldus kwalificeert onze man uit Oostmalle zich voor de World Cup finale op 3 en 4 februari.

Welke worden er de concurrenten van Geerts en dus de deelnemers aan deze finale?

Op naar Bordeaux

Het Franse concours van Bordeaux is dit jaar gastheer van de FEI World Cup Driving Finals. Daar wordt natuurlijk titelverdediger Boyd Exell verwacht. De Australische menner won dit seizoen de manches van Stockholm, Stuttgart en Genève. De Zwitser Jérôme Voutaz bewees in Leipzig dat hij Exell kon verslaan. Hij ment een opvallend span Franches-Montagnes paarden, die met hun vechtlust en moed een prachtige etalage zijn voor dit steeds populairder wordend ras onder andere in ons land. Voutaz staat op een voorlopige tweede plaats in het algemeen klassement.

Regerend Europees kampioen Ijsbrand Chardon weet wat winnen in Bordeaux is en dit is zeker een plus. Chardon sr. klasseert zich als voorlopige derde dit jaar.

Er is trouwens meer dan een Chardon in het spel dit seizoen. Bram Chardon, winnaar van de Mechelse manche van deze World Cup en voorlopig vijfde, zal er ook bij zijn in Bordeaux.

Onze Noorderburen bevestigen dit jaar meer dan ooit het niveau van de mensport in hun land, en dit met niet minder dan drie deelnames. De derde Nederlandse deelnemer dit jaar is Koos De Ronde, welbekend bij het publiek van Jumping Mechelen en ver daarbuiten. De menner noteert een voorlopige vierde plaats in het wereldbekerklassement van een spannend seizoen dat in Bordeaux eindigt.

PP

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken