Startpagina

“Hogere prijs voor slachtzeugen”

Leestijd : 1 min

Op het varkensseminarie daagden meer dan 100 genodigden op, waaronder zo’n 70 varkenshouders. De bedrijfsleiders van varkenshouderij Forret in Oostnieuwkerke onthouden uit het seminarie vooral dat ze met de voetjes op de grond moeten blijven. Ze zijn lid geworden van VPOV, en raden alle jonge varkenshouders aan hetzelfde te doen. Waarom? “De organisatie is volledig onafhankelijk. Alles ligt in de handen van varkenshouders.”

Het meest interessant vinden ze de prijsvergelijkingen. “Zo kan je zien waar je zelf staat. Dankzij die informatie zijn we het gesprek aangegaan met onze afnemer, en hebben we een hogere prijs gekregen voor onze slachtzeugen.” Tips over onderhandelen met afnemers, banken of leveranciers vindt u in het bijhorende kaderstuk.

VPOV beoogt één doel: de producent slimmer maken. Zo heeft hij niet alleen een sterkere positie in de keten, maar maakt hij de hele keten sterker, meent de organisatie. VPOV gaat op drie manieren te werk: informatie verstrekken, de vergelijking maken met andere producenten (benchmarking) en vraag en antwoord beter op elkaar afstemmen.

Een jaar lidmaatschap kost 180 euro, vennoot word je door eenmalig een aandeel te onderschrijven voor 150 euro. Meer informatie bekomt u op www.vpov.be, via info@vpov.be of op het nummer 09 372 45 00.

Lees ook in

Meer artikelen bekijken