Startpagina Actueel

Vroegmarkt van Brussel opent haar deuren 1u vroeger

Leestijd : 1 min

Vanaf donderdag 2 maart e.k. openen de hallen van de Vroegmarkt van Brussel hun deuren vanaf middernacht i.p.v. om 1u ’s morgens en dit elke dinsdag, elke donderdag en elke zaterdag.

Deze uurwijziging is een antwoord van de directie van de Vroegmarkt op de talrijke verzoeken uit de sector van de professionele restauranthouders.

Mijnheer Laurent Nys, directeur van de vzw Mabru, is van mening dat de moeilijke werkomstandigheden van de chef-koks ons verplichten om de uurroosters van de markt te herzien.

De Horeca Federatie Brussel geeft via haar voorzitter Yvan Roque eveneens aan verheugd te zijn over deze keuze. Het was absoluut noodzakelijk om een tegemoetkoming te doen naar de nieuwe generatie toe.

Het werd te moeilijk om een uurrooster te blijven handhaven waardoor de chefs enkele uren moeten wachten alvorens zij de aankopen, nodig voor de goede werking van hun onderneming, kunnen doen.

Yvan Roque preciseert dat de eindgebruiker er eveneens goed zal bij varen. De chefs hebben een betere toegang tot de keten van verse producten en zullen zo hun aankoopkosten kunnen verminderen.

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken