Startpagina Paarden

Stal Prinsenhof uit Eksel

Stal Prinsenhof's Jan Claes, sinds kort gelegen in het Limburgse Eksel, is een kleine prestatiefokkerij van Belgische rijpony’s en New Forest pony’s. Jaarlijks worden er tussen de twee en vier veulens geboren. De fokkerij is sport gericht, de pony's moeten gemaakt zijn voor topsport, functioneel gebouwd en met een goede motor van achteren. De galop dient zeer ruim te zijn en de draf moet een mooi zweefmoment hebben.

Leestijd : 1 min

De fokkerij begon in 1984 in Kaulille-Bocholt na de sportloopbaan van stammoeder en elitemerrie Sandra (Triley Spark) Z2 en internationaal dressuur en ZZ-springen. En met de aankoop als veulen van de New-Forest hengst Kantje's Armando (Kantje's Ronaldo).

Voor dressuur en springen

Jan Claes wil graag pony's fokken die goed berijdbaar zijn en met het potentieel om hoger op te kunnen in de sport. Ze moeten gebouwd zijn voor dressuur of springen. Ook het exterieur moet goed zijn. Enkele sportprestaties van fokproducten zijn: Verona van de Prins (Rusty) en haar zoon Gentlemen V van Prinsenhof's (Diogenes Kay) beide internationaal springend in respectievelijk Zweden en Italie; Doornroosje van de Prins (Kantje's Armando) en First Lady van Prinsenhof's (Kantje's Armando), beide nationaal kampioen hoogste dressuurklasse LRV.

First Lady van Prinsenhof's nam in London deel aan de paralympics met een Zuid-Afrikaanse dressuuramazone. Matcho D van Prinsenhof's (Kulbergs Lancelot) is nationaal kampioen en heeft deelgenomen aan het EK-dressuur in 2016. In zowel het springen als de dressuur heeft Jan Claes vele pony's gefokt die op hoog niveau presteren.

B.L.

Lees ook in Paarden

Paardenpunt Vlaanderen op de bres voor paardenhouder

Paarden Deze keer hebben we het in onze reeks ‘Paard aan huis’ over de actualiteit. Tussen het alomtegenwoordige en ondertussen als een werkwoord beschouwd ‘verpaarden’ van Vlaanderen en de beleidsperiode 2024-2029 die eraan komt, zitten er ook doodgewone mensen met paarden. Dankzij PaardenPunt Vlaanderen wordt hun stem eveneens gehoord.
Meer artikelen bekijken