Startpagina Paarden

Onovertroffen springshow Welsh Pony in Heusden-Zolder

De ervaring leert ons dat de plaatsing van de pony’s door erg jonge juryleden vaak vraagtekens oproept. “Het moet de bedoeling zijn dat de Welsh pony en Cob liefhebbers iemand in de ring zien staan die over vakkennis beschikt”, aldus secretaris Anita Aerts,

Leestijd : 2 min

“En dat was zeker het geval bij deze editie met top-jurylid Richard Miller.” Deze int. spring show ging door op de terreinen van manege ‘De Meylandtridders’ in Heusden-Zolder.

Volwassen pony’s en veulens

In de namiddag kwamen de volwassen pony’s in de ring, alsook de veulens. De reeks merries sect. A van 4 tot 7 jaar werd gewonnen door J. Van Wijk uit Zuilichem (Nl) met zijn eigen gefokte Ardal Seren Arian. Zij mocht zich later eveneens opstellen als reserve adult champion. Mario Vervaeck uit Maldegem won met Boldershof Willeke de klas van de zevenjarige en oudere merries sectie A. Ze was in super conditie en liet zich goed zien. Bij de veulens mocht Roel Van Munster uit Eigenbilzen de kopplaats innemen met Vanmunsterstables Charlie. Hij werd eveneens overall foal champion. John Lambers (Nl) bracht zijn schimmel hengst Idyllic Senator mee en won (adult champion sect. A.).

In de sectie B ging de eer naar Geert Verbaas uit Nieuw Beijerland (Nl) met zijn eigen gefokte vosse hengst Stougjeshoeve Escudo. Bij de sectie D was de eer voor België. De vosse hengst Trevallion Ambassador van Geert Van Damme uit Eeklo stond in een super conditie en won de hengstenklas in de Cobs. Naast zijn prachtige belijning toonde hij vlotte bewegingen. Het is een waardevolle Welsh Cob hengst die over de beste bloedlijnen vanuit het moederland beschikt. Ambassador werd adult champion sectie D. Bij de Part Breds won Anne-May Michiels uit Niel de klas van de merries sect. Part Breds. Anne-May is een nieuwkomer. Enzo Hutsebaut uit Evergem, eveneens een vrij jonge liefhebber in België, won de hengstenklas Part Breds met Ravel. Ravel mocht niet alleen de rode winnaarsrozet in ontvangst nemen, maar hij werd eveneens Adult Reserve champion en ook reserve sectie kampioen van de Part Breds.

Dagkampioen

Op het eind van de dag werd de dagkampioen bekend, nl sectie B hengst Stougjeshoeve Escudo. Hierover vertelde Anita Aerts: “Deze vosse hengst is een echte parel met zoveel kwaliteit, snit en welsh charisma dat de jury er oneindig kon over praten.”

B.L.

Lees ook in Paarden

Paardenpunt Vlaanderen op de bres voor paardenhouder

Paarden Deze keer hebben we het in onze reeks ‘Paard aan huis’ over de actualiteit. Tussen het alomtegenwoordige en ondertussen als een werkwoord beschouwd ‘verpaarden’ van Vlaanderen en de beleidsperiode 2024-2029 die eraan komt, zitten er ook doodgewone mensen met paarden. Dankzij PaardenPunt Vlaanderen wordt hun stem eveneens gehoord.
Meer artikelen bekijken