Startpagina

Wie is Luc Hollands?

Leestijd : 1 min

In het Limburgse Teuven, dicht bij de Nederlandse grens, staat het melkveebedrijf van Luc Hollands. Samen met zijn zoon houdt Hollands 100 melkkoeien op 60 ha weiland. Hij werkt bio, maar beweert stellig dat zijn weiden er even mooi bij staan als voor zijn omschakeling, dankzij klavermengsels en andere stikstoffixeerders. “De wetenschap is er om ons te helpen”, zegt hij daarover.

Op zijn domein ‘Green Valley’ organiseren hij en zijn vrouw ook ‘boerengolf’, boerderijklassen en vakantielogies. Daarbij laat hij niet na bezoekers te informeren over de situatie in de landbouw. Een paar jaar geleden ging dat vooral over de slechte melkprijzen, nu vertelt hij hen vaak over CETA. Niet zelden komen de bezoekers uit de lucht vallen. Dat sterkt hem in zijn engagement.

Hollands heeft het hart op de tong. Ziet hij de boerenstiel onrecht aangedaan, dan trekt hij zijn mond open. Soms trekt hij zelfs met de tractor de straat op. Hij is woordvoerder van Flemish Milk Board en lid van MIG, de van oorsprong Duitstalige vereniging die belangen van melkveehouders verdedigt. Hij trok ook mee aan de kar bij Fairebel. Nu legt hij zich meer toe op Bioterroir, het project van de Belgische coöperatie voor bio melk Biomilk.be.

Lees ook in

Meer artikelen bekijken