Startpagina Paarden

Herman De Greeff uit Elewijt

Op de laatste prijskamp in Vilvoorde trof ons het lot van Herman De Greeff uit Elewijt. Zijn drie merries vormden een bijzonder mooi lot en stonden op de tweede plaats. Ze passen wonderlijk bij elkaar.

Leestijd : 1 min

Op de foto zien we (v.l.n.r.) de vierjarige Silke d'Elewijt van Vlaams-Brabant, de zesjarige Melissa d'Elewijt van Vlaams-Brabant en de negenjarige Mira van de Bouwhoeve. Bij de paarden horen ook de familieleden die er zich voor inzetten (v.l.n.r.): dochter Lieselot, zoon Jef en vader Herman De Greeff en zijn echtgenote Christiane.

In het kampioenschap in Vilvoorde waaraan alle eerst geplaatsten mogen deelnemen, trad Herman aan met twee van de drie merries uit het lot. Silke won bij de vierjarige merries en Mira bij de merries van 9 en 10 jaar. Melissa werd derde in haar reeks. Silke is daarbij de dochter van Mira. Dit lot van drie merries werd vorig jaar al kampioen op het Vlaams kampioenschap in Aalst.

Momenteel staan er in Elewijt vijf paarden op stal. Naast de drie paarden in het lot, staat er ook de moeder van Melissa, nl. de 16-jarige Elina van het Kruissewegje, alsook een andere dochter van Elina: de tweejarige Dina d'Elewijt. En men verwacht nog twee veulens: één van Elina en Gamin van de Lindehoef en één van Melissa en Hely de la Vallée.

B.L.

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken