Startpagina Actueel

Colruyt zet in op duurzame quinoa

In alle circa 500 winkels in ons land van de Colruyt Group wordt sinds begin juni 'Bio quinoa tricolore' verkocht afkomstig van 128 boeren uit het hooggebergte van de Peruviaanse regio Ayacucho. Het is het eerste resultaat van de projectgroep 'Gezocht: Voedsel voor de Toekomst' waarin naast Colruyt ook de provincie Vlaams-Brabant, Rikolto (het vroegere Vredeseilanden), KU Leuven en hogeschool UCLL vertegenwoordigd zijn.

De werkgroep wil met concrete projecten een antwoord bieden op de vraag 'hoe kunnen we de groeiende wereldbevolking - 9 miljard tegen 2050, waarvan 70 tot 80 procent in steden zal wonen - op een duurzame en gezonde manier voeden?'. De groep koos quinoa, zeewier en peulvruchten als producten waarmee men vanuit de derde wereld duurzame voedselketens wil organiseren naar ons land. Het zijn telkens voedzame gewassen, met een lage milieu-impact en ze bieden nieuwe kansen aan de lokale boeren die ze produceren. De quinoa, die maandag in Heverlee werd voorgesteld, is een eerste project....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Tessa Avermaete: “We moeten ons voedselbeleid nog meer richten op gezonde voeding”

75 jaar Landbouwleven Zullen we er in de toekomst in slagen om meer dan 10 miljard mensen te voeden? Is de eiwitshift een oplossing? Welke rol kunnen groenten en fruit spelen in de bevordering van de volksgezondheid? Tessa Avermaete, al meer dan 20 jaar een autoriteit op het vlak van voeding en landbouw, gelooft in een duurzamer voedselbeleid gebaseerd op feiten en strategische keuzes, met een duidelijke boodschap aan de consument.
Meer artikelen bekijken