Frisse yoghurtcake

Frisse yoghurtcake

Wat heb je nodig?

450 ml volle yoghurt

5 eieren

180 g ongezouten boter op kamertemperatuur

220 g suiker

1 zakje vanillesuiker

250 g bloem

1 tl bakpoeder

3 el poedersuiker

zeste van 1 biologische citroen

2 el notenmix, gehakt

eetbare viooltjes

Hoe ga je tewerk?

Verwarm de oven voor op 180°C. Roer het bakpoeder door de bloem.

Mix de eieren, boter, vanillesuiker en de suiker met een mixer tot een luchtig mengsel. Voeg de gezeefde bloem en 250 ml yoghurt toe aan het mengsel en mix tot een glad beslag. Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestrooide cakevorm en zet 50 minuten in de oven.

Check met een houten stokje of de cake gaar is. Laat de cake op een rooster afkoelen. Meng ondertussen de poedersuiker met de citroenzeste onder de resterende yoghurt. Schep dit over de afgekoelde cake. Werk af met de noten en de bloemetjes.

Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op www.lekkervanbijons.be .

Invalid Scald ID.

Meest recent

Meest recent