Startpagina Paarden

Fokdag Highland pony en Koudbloed koepel

Zondag 1 juli waren er in Broechem keuringen van de Highland pony en Koudbloed koepel. De officiële juryleden hadden de zeven aanwezige aspirant-juryleden verdeeld in twee groepen.

Leestijd : 1 min

Drie aspiranten keurden bij de Highland pony onder leiding van Louis Van Hout en Marleen Moosen en vier aspiranten deden mee onder leiding van Johnny Jonckheere en Monique Beullens. “De aspiranten en de officiële jury keurden apart maar wanneer de pony’s moesten geklasseerd worden werd eerst de mening gevraagd aan de aspiranten. Volgens de jury waren de resultaten meestal hetzelfde”, aldus Guido Van Dyck.

Koudploed koepel

Als dagkampioene bij de Highland pony werd Talin van ’t Kievithof verkozen (eig. Gerda Wouters uit Broechem). De koudbloed koepel had vier reeksen voorzien: Belgische trekpaard gevolgd door Boulonais, waarna Percheron en Cob Normand aan bod kwamen. Deze keuring verliep vlot: aspiranten en jury lagen ook op dezelfde lijn.

Bij de Koudbloeden ging Percheron merrie Femke van het Stockshof (eig. Kees Verhaeren uit Mol) met de titel van dagkampioene naar huis.

Guido Van Dyck: “Als voorzitter van de Belgian Highland Pony Society kan ik zeggen dat dit een geslaagde dag was. Deelnemers, jury en bezoekers gingen na veel heen- en weer gepraat over paarden en pony’s tevreden naar huis.”

B.L.

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken