Startpagina Paarden

Koetsentocht Zwarte Parels Geel

Onlangs was er de vierde editie van de koetsentocht van de Zwarte Parels uit Geel. Aan het kamphuis van KSA-Berkven startten 32 koetsen en ruiters aan een tocht van 35 km. Halfweg was er de halte bij Anouk en Joke in Mol-Achterbos.

Leestijd : 1 min

“Altijd gezellig om mee te rijden op een koetsentocht, maar even fijn om zelf een tocht uit te stippelen en af te pijlen zodat we anderen ook onze mooie streek kunnen laten verkennen. Je hoeft niet ver te gaan om pareltjes te ontdekken”, aldus organisator Marcel Van Rooy.

Zwarte Parels Geel zijn een groep vrienden die elke maandagavond met hun Friezen samen dressuurles volgen. Tijdens het weekend spannen er enkelen hun paarden in en trekt men er met de koets op uit.

B.L.

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken