Startpagina Bedrijfsnieuws

De juiste bandenkeuze om het grasland te ontzien

Wisselende oogst omstandigheden, zware vrachten, lange transportafstanden en hoge snelheden zijn dagelijkse vereisten waar moderne opraap- en transportwagens aan moeten voldoen.

Leestijd : 1 min

Dit stelt ook de loonwerker en landbouwer de vraag hoe je met een groot laadvermogen de graszode minimaal belast. Juist bij ondergronden met een laag draagvermogen is dit aan de orde. Hiervoor wordt gekozen voor grote bandenmaten met een groot loopvlak voor minimale insporing.

Krone Biedt daarom bij de RX opraap- en doseerwagen en de TX silagewagen twee bandenmaten met speciale noppenprofiel aan. Het noppenprofiel heeft zelfreinigende eigenschappen en dankzij het blokvormige profiel en 30,5 inch band beschikt het over een groot loopvlak. Dit zorgt voor een lage bodemdruk en gelijktijdig voor een licht trekkende wagen. In combinatie met een hydraulisch onderstel dat altijd een perfecte gewichtsverdeling over alle banden verdeeld behaal je het maximaal rijcomfort op straat en op het land.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Dalende omzet en volumes bij FrieslandCampina in 2023

Bedrijfsnieuws Bij de Nederlandse melkverwerker FrieslandCampina is de netto-omzet in 2023 gedaald met 7,1% naar 13,1 miljard euro door ongunstige valuta-effecten, de verkoop van een deel van de Duitse consumentenactiviteiten en dalende volumes in consumentenmarkten door de hoge inflatie. Het volume aangevoerde ledenmelk daalde met 1,4% omdat er leden wegvielen. Het herstel moet komen van het transformatieplan Expedition 2030.
Meer artikelen bekijken