Startpagina Akkerbouw

Het voedselpatroon van de moslim doorgronden

Het aantal moslims in België neemt al jaren alsmaar toe. Je zou er een muur rond kunnen bouwen, maar je kan in deze grote populatie ook kansen zien. Een moslim moet toch ook eten? Maar wat eten ze en hoe gedragen ze zich als consument? Het zijn vragen waarop eerst een antwoord gevonden moet worden, vooraleer men actie kan ondernemen.

België kent een schat aan culturen. In het begin van 2014 was 19 % van de Vlaamse bevolking van buitenlandse afkomst. Hiermee worden mensen bedoeld met een vreemde nationaliteit, vreemdelingen die Belg geworden zijn, en Belgen met buitenlandse ouders. 46 % van die bevolking is afkomstig van binnen de EU. Volgens de studiedienst van de Vlaamse Regering in 2016 komt een kwart van mensen met buitenlandse afkomst uit onze buurlanden, gevolgd door de Maghrebijnse landen (m.a.w. landen in het noordwestelijke deel van Afrika: Marokko,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Hoe lokale productie van eiwitgewassen opschalen?

Akkerbouw Steeds meer Vlaamse landbouwers zetten in op innovatieve teelten zoals veldbonen, soja, gele erwten, kikkererwten en linzen. Zo zorgen ze mee voor een ‘eiwitshift’. Deze eiwitrijke gewassen verminderen de ecologische voetafdruk en bevorderen de biodiversiteit. Maar de lokale teelt van deze gewassen kent ook veel uitdagingen. Op een studiedag die ie-net ingenieursvereniging organiseerde bij ILVO Plant werd hierop ingegaan.
Meer artikelen bekijken