Startpagina Paarden

New Forest Pony hengstenkeuring

De eerste lentezon en een piekfijn verzorgd keuringsterrein in manege Wouterhof in Hasselt zorgde voor de goede sfeer op de voorjaarshengstenkeuring van het Belgisch New Forest Pony stamboek. Er werden 4 jonge hengsten aangeboden met goede afstamming. Twee werden goedgekeurd.

Leestijd : 1 min

Twee hengsten

Sulaatik’s San-Remo, donkerbruin, 1m44, ° 2014, zoon van Sill Verlea Simply Red en Sulaatik’s Passe Partout, fokker/eigenaar G. De Haan (NL). Het is een hengst met veel rastype, jeugdigheid, goed in de verhoudingen met vloeiende aansluitingen en correct droog beenwerk. Stap en draf zijn voldoende ruim en tactmatig. Hij toonde een goede vooruitgrijpende opwaartse galop, bouwde het springen goed op en maakte indruk door zijn techniek en springaanleg. “Deze hengst is door zijn bloedvoering interessant voor de Belgische fokkerij”, aldus jurylid Louis Van Hout.

ACE, bruin, 1m45, ° 2013 (v. Samba Boy, m. Zwavo’s Willeke), fokker/eigenaar Bill De Vet (NL). Het is een mooie rastypische hengst met een goede lichaamsbouw en correct beenwerk, met vlotte, ruime en tactmatige stap. In de vrije beweging laat hij een goed gedragen galop zien met veel oprichting. Bij het vrij springen toonde hij een fijne springtechniek en sprong vlot over de hindernis met een mooi voorbeengebruik en balans. “Eveneens interessant voor de Belgische fokkerij”, aldus Louis Van Hout.

B.L.

Lees ook in Paarden

Paarden op de weide: veel lof maar sterk onderschat

Paarden Voor elke paardenhouder is het je van het als het weideseizoen aanbreekt. Trouwens, wie ziet niet graag grazende paarden in alle vrijheid evolueren op de weide? Er is nochtans een keerzijde aan de medaille: in veel gevallen – gebrek aan weiland indachtig – krijgt het gras de genadeslag alvorens de groei echt van start gaat!
Meer artikelen bekijken