Startpagina Droogte

Tiense Suikerraffinaderij en Olympia stellen water ter beschikking

Na AB InBev eerder deze week kondigen ook de Tiense Suikerraffinaderij en het zuivelbedrijf Olympia uit Herfelingen (Herne) aan dat zij water ter beschikking stellen van derden. Tiense stelt het water ter beschikking van de groendienst van de stad Tienen en aan landbouwers, Olympia aan de technische dienst van de gemeente Herne.

Leestijd : 1 min

Bij Tiense Suikerraffinaderij gaat het om gezuiverd restwater dat gerecupeerd werd tijdens de voorbije bietencampagne - een suikerbiet bestaat uit zo'n 80 procent water - en dat het zelf herbruikt als was- en proceswater. Naast de groendienst van de stad Tienen kunnen ook landbouwers dit water gebruiken om bomen en planten te besproeien. Landbouwers moeten hiervoor een mailtje sturen naar agroraftir@raftir.be

Herne heeft met het zuivelbedrijf Olympia een overeenkomst bereikt dat de gemeentelijke technische dienst elke dag spoelwater kan komen ophalen waarmee jonge bomen in enkele straten kunnen voorzien worden van water. Het gaat om aanplantingen die gebeurden in het kader van de actie '1.000 bomen planten' waartoe beslist werd lang voor de droogteperiode begon.

Belga

Lees ook in Droogte

Droogtecommissie stelt versoepeling oppompverbod voor

Akkerbouw De Droogtecommissie in Vlaanderen heeft voorgesteld om het verbod om water op te pompen uit onbevaarbare waterlopen, aan te houden. De captatieverboden op de bevaarbare waterwegen in het IJzerbekken en op de Moervaart kunnen wel op de schop, met uitzondering van de plaatsen waar er nog blauwalgen zijn.
Meer artikelen bekijken