Startpagina Paarden

Praktische proeven Vlaams Paard

Naast de nationale prijskamp in Wachtebeke waren er ook tal van proeven, demonstraties en shows zoals ‘Vlaams Paard bereden proef’ (Vpbp) gewonnen door de tienjarige Tiele Talpe, met Elan. Gezien de jonge leeftijd: een puike prestatie.

Leestijd : 1 min

Vlaams Paard verrichtingsproef (Vpvp): certificaat voor Thor van ‘t Kaleihof van Philip Cornelis uit Balegem, Violette van Belle van Jef Dierckx uit Geel en Pompidou van ‘t Kaleihof van Philip Cornelis uit Balegem.

Vlaams Paard wedstrijd (Vpw): eerste was Pepijn van de Sint-Anna Couter gemend door Leeuwe Van Havermaet. Show gedeelte: zes aanspanningen die hun rondgang maakten door het Provinciaal Domein. De toeschouwers konden zien hoe gebruiksvriendelijk het Vlaams Paard is bij het aanspannen. Op de hoofdpiste was er een voltigenummer gepresenteerd door de 8-jarige Auke Talpe met Galante. Brian Cheffers uit Australië beoordeelde de bereden proef als jurylid.

B.L.

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken