Startpagina Paarden

Provinciale prijskamp Fjorden in Oudegem

Voor de Fjorden is het dè tijd van de provinciale prijskampen. Zo zijn er de wedstrijden te Oudegem (Oost-Vlaanderen), Grimbergen (Vlaams-Brabant) en Meeuwen (Lumburg).

Leestijd : 1 min

Op deze prijskampen was het goed te merken dat de fokkerij van de Fjorden erop vooruitgaat. “Het gaat echt goed”, vertelde ons secretaris Francine Van Buggenhout. “Er zijn al meer veulens ingeschreven dan de voorbije jaren en ik ontvang ook meer dekbewijzen.”

Dat het goed gaat heeft ook te maken met verschillende nieuwe hengsten die dit jaar werden goedgekeurd. “Ik krijg ook meer vragen van liefhebbers die op zoek zijn naar jonge en vooral ook geleerde Fjordenpaarden”, aldus Francine. De Fjord is een ideaal familiepaard om te berijden en te mennen. De laatste tijd gaat er ook meer aandacht naar dressuur en springen. En voor kleine werkjes op de boerderij blijft deze koudbloed het geschikte paard. Van de provinciale prijskamp in Oudegem geven we de foto’s van de kampioenen.

Une, veulenkampioen. Eig.: Wim Pissens, Lebbeke.
Une, veulenkampioen. Eig.: Wim Pissens, Lebbeke. - LBL

Saburo van Stal Houteghem, ruinenkampioen. Eig.: Sander Willems, Beernem.
Saburo van Stal Houteghem, ruinenkampioen. Eig.: Sander Willems, Beernem. - LBL

Sarra van de Landweg, jeugdkampioene. Eig.: Tom De Clercq, Zomergem.
Sarra van de Landweg, jeugdkampioene. Eig.: Tom De Clercq, Zomergem. - LBL

Harry van het Populierenhof, best getoiletteerde Fjord. Eig.: Armand Michiels, Moorsel.
Harry van het Populierenhof, best getoiletteerde Fjord. Eig.: Armand Michiels, Moorsel. - BL

BL

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken