Startpagina Paarden

Awreja, nationaal Haflinger kampioene

Na Chyla en Rungis won Stal von Hafling van Dirk Moerman uit Assenede voor de derde keer het Belgisch kampioenschap. De nieuwe kampioene Awreja (Liz Nikora) werd via de veulenveiling in Ebbs gekocht, het begin van een waar succes.

Leestijd : 1 min

Tot op heden bleef ze ongeslagen: ze won alle jeugd, dag en provinciale titels. Ook op internationaal vlak wist ze te scoren. Als tweejarige werd ze uitgenodigd voor deelname aan het WK in Oostenrijk en kreeg een 1A-premie. Op de Benelux keuring In Ettebruck (Luxemburg) werd ze als driejarige gelauwerd als Siegerstutte. Orgelpunt was de opname als driejarige in het Stamboek: met een score van 80 punten werd ze elite. Haar eerste veulen ‘Wicardo von Hafling’ (liz Woodland) kreeg ze als vierjarige en behaalde er in Torhout zowel het veulen als het Vlaams kampioenschap. En nu op vijfjarige leeftijd de Belgische titel als de kers op de taart. De toekomst ziet er eveneens goed uit want haar tweede veulen ‘Abba von Hafling’ (Sternblick d’Lour) van Bruno Ronsijn werd op de nationale tweede geplaatst.

B.L.

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken