Startpagina Paarden

Lucie-Kate van Kroonmerrie naar Model

De zevenjarige Lucie-Kate werd tijdens de Nationale Friese Paardendag in Ternat voor de derde keer algemeen kampioene en daarbij werd ze ook gepromoveerd van Kroon naar Model.

Leestijd : 1 min

Denk maar niet dat dit gewoon is want de laatste Modelverklaring in België dateert van 2006. Lucie-Kate van familie Paternoster uit Melsele werd als driejarige reeds algemeen kampioene. In datzelfde jaar behaalde zij het voorlopig Kroonpredicaat middels een prima ABFP-test. Ook als vierjarige werd ze algemeen kampioene. Dan kreeg ze twee veulens en verscheen ze na drie jaar opnieuw in Ternat. “En met succes want ze is bijzonder uitgegroeid tot een merrie met een heel mooi model en fraaie rasuitdrukking. In stap en draf toont ze veel ruimte en gedragenheid”, aldus inspecteur Harrie Draaijer die de verhoging motiveert naar het hoogste exterieurpredicaat.

B.L.

Lees ook in Paarden

Op bezoek bij een kleine, gedreven fokker: Stal van ’t Hof te Moerzeke van Andreas Van Geyte

Paarden Ik ontmoette Andreas vorige zomer als voorzitter van de jury op het laatste Vlaams Kampioenschap. Hij is bestuurslid van de VFBT, maar vooral een gedreven fokker van het Belgisch trekpaard. Hoewel hij deelnemer is aan het nationaal kampioenschap merries, dingt hij met zijn trekpaarden niet alleen mee aan keuringen, maar labeurt hij er ook mee op de omliggende akkers, zowel van hemzelf als van (meestal oudere) landbouwers in de buurt.
Meer artikelen bekijken