Startpagina Paarden

Lucie-Kate van Kroonmerrie naar Model

De zevenjarige Lucie-Kate werd tijdens de Nationale Friese Paardendag in Ternat voor de derde keer algemeen kampioene en daarbij werd ze ook gepromoveerd van Kroon naar Model.

Leestijd : 1 min

Denk maar niet dat dit gewoon is want de laatste Modelverklaring in België dateert van 2006. Lucie-Kate van familie Paternoster uit Melsele werd als driejarige reeds algemeen kampioene. In datzelfde jaar behaalde zij het voorlopig Kroonpredicaat middels een prima ABFP-test. Ook als vierjarige werd ze algemeen kampioene. Dan kreeg ze twee veulens en verscheen ze na drie jaar opnieuw in Ternat. “En met succes want ze is bijzonder uitgegroeid tot een merrie met een heel mooi model en fraaie rasuitdrukking. In stap en draf toont ze veel ruimte en gedragenheid”, aldus inspecteur Harrie Draaijer die de verhoging motiveert naar het hoogste exterieurpredicaat.

B.L.

Lees ook in Paarden

Internationale veulenprijskamp

Paarden Een week na de bijgevoegde hengstenkeuring van het Belgisch trekpaard, waren de trekpaardvrienden alweer te gast in Manège Heidebos in Oosteeklo, maar deze keer voor de veulenprijskamp.
Meer artikelen bekijken