Kazen uit Wervik scoren zes medailles tijdens de World Cheese Awards
Flandrien Kaas en Frontieren Kaas van de Wervikse kaasmakerij De Kazerij hebben op de World Cheese Awards in het Noorse Bergen liefst zes medailles in de wacht gesleept.
Meester-kaasmaker Ale Mier, Helga Deloof en Jan Desmet van De Kazerij.
De Kazerij maakt haar reputatie helemaal waar, want voor het derde jaar op rij keert de kmo met wereldkampioenen terug van de prestigieuze internationale wedstrijd. "We zijn ongelooflijk fier dat we met onze ambachtelijke kazen de jury konden bekoren. Deze onderscheidingen tonen aan hoezeer Belgische kwaliteit internationaal wordt gewaardeerd", stellen zaakvoerders Jan en Helga Desmet van De Kazerij.
Voor kaasmakers uit...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
AkkerbouwAkkerbouwer en vollegrondsgroenteteler Henry van der Woerd uit Urk is vooral pootgoedteler, maar teelt ook nog diverse andere gewassen. Bijzonder is dat hij na 17 jaar biologisch te zijn geweest, weer teruggekeerd is naar gangbaar. Van der Woerd: “De biologische markt stagneerde, Duitsland wordt wat biologisch betreft steeds zelfvoorzienender, en de arbeidskosten bleven maar stijgen. Dus heb ik vorig jaar besloten om het roer om te gooien.”